Péntek reggel 7 óra előtt pár perccel az 1. kerületben halálos baleset történt. Az Attila út 89. szám előtt egy személygépkocsi elütött egy gyalogost. A 37 éves nő a helyszínen meghalt.

Lezárták az utat

A rendőrség a helyszíni szemle idejére az Attila utat a Mikó Utca és a Vérmező utca között teljes szélességében lezárta, a gépjármű forgalmat a Krisztina körútra terelik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Át akart szaladni

A Vérmező felől, a parkoló autók közül akart átszaladni az Attila út túloldalára a hölgy. Még sötét volt és sötét színű ruhában, kezében ételhordó műanyag dobozzal.

Próbált kormányozni

A Mini a belső sávban haladt az Alagút felé, azt mondta a sofőr, hogy nem volt ideje fékezni sem, elrántotta a kormányt a külső sávba, de akkor már elütötte az asszonyt.

Szörnyűséges 48 méter

A nő testét 48,5 méteren keresztül cipelte az autó, utána zuhant a földre és a szembejövő oldali belső sávba csúszott. Az étel szétkenődött a Mini szélvédőjén, ami be is tört a nekicsapódó testtől. A sofőr, egy középkorú férfi nem sérült meg.

Fotó a helyszínről

Fotó: Gombkötő Krisztián

Kihallgatták a Soroksári úti baleset okozóját

Mint azt korábban megírtuk, súlyos baleset történt karácsony napján a 9. kerületi soroksári úton. Egy nő meghalt amikor autójába csapódott egy BMW-s. Akkor sokan illegális gyorsulási versenyre gyanakodtak. Úgy tűnik, hogy a rendőrség szerint nem ez történt. 

A férfi sajnálja a történteket

A rendőrség közleménye szerint egy véletlen baleset történt, ami miatt a Soroksári úton. A hatóság szerint mindkét kocsi a zöldnél indult el, csak a fiatalember autója megcsúszott. A férfi, aki együttműködik a rendőrséggel, sajnálja, ami történt.

Csak simán elindultak volna

A rendőrök a sajátos nyelvezetükkel azt írják: „A nő a járművével a Soroksári úton a Földváry utca irányából az Illatos út irányába közlekedett a középső forgalmi sávban. Az autó a Hentes utca kereszteződésében a zöld jelzésre elindult, azonban az Illatos út irányából érkező, szintén zöld jelzésre elinduló másik jármű, amelyet a 22 éves B. Márk vezetett, megcsúszott, áttért a menetirány szerinti bal oldalra, ahol összeütközött a nő gépkocsijával.”

Ezt mondja a fiatalember

B. Márk a gyanúsítással szemben panasszal nem élt, a balesettel kapcsolatban a sajnálatát fejezte ki, a nyomozóhatósággal az eljárásban együttműködik. A rendőröknek elmondta, azért tért át a szembe haladó forgalmi sávba az autójával, mert a nedves, csúszós úton elvesztette felette az uralmát.

Baleset Kőbányán

Tűzcsapnak ütközött és kitörte azt egy személyautó Budapest 10. kerületében, a Kerepesi úton. A fővárosi hivatásos tűzoltók megszüntették a forgalmi akadályt.

Feje tetején egy autó Egerben

Felborult egy gépkocsi Egerben, a Szeszfőzde utcában. A jármű a tetején állt meg. A műszaki mentést végző egri hivatásos tűzoltók a kerekeire állították, és áramtalanítják az autót.

Szeghalmon is rosszul kezdődött a nap

Összeütközött két személyautó Szeghalmon, a Jókai utcában. A járművek akadályozzák a forgalmat.

Címlapfotó a rendőrség felvétele.