A 26-os számú főúton Ózd és Kazincbarcika között ütött el egy 60 éves férfit egy sofőr, majd elhajtott a baleset helyszínéről.

A rendőrség várja azok jelentkezését, akik információval rendelkeznek arról a balesetről, amely a 26-os számú főúton történt, és amelyben egy 60 éves gyalogos férfi belehalt sérüléseibe – olvasható a police.hu portálon.

Amit eddig tudni lehet a szörnyű tragédiáról, hogy augusztus 24-én a késő esti órákban a 26-os számú főúton, feltehetően Ózdról Kazincbarcika felé közlekedett egy ismeretlen típusú és színű gépjármű.

Az autó sofőrje elütött egy az úttest szélén gyalogosan közlekedő 60 éves sajógalgóci férfit. A kocsi vezetője nem állt meg és sem a mentőket, sem rendőrséget nem értesítette, helyette “etikusan” elhúzott a helyszínről.

A rendőrség 23 óra előtt értesült arról, hogy egy feltehetően sérült ember az úttest mellett fekszik. A helyszínre érkező rendőrök a férfi ellátásához mentőt hívtak, azonban ő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítása során belehalt sérüléseibe.

Ahhoz, hogy részletesen kiderüljön, hogy a baleset hogyan is történt tanukat keres a rendőrség.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, vagy látta az esetet hívja a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-46/514-506-os telefonszámon.

Emellett névtelensége megőrzése mellett bejelentés tehető a nap 24 órájában ingyenesen hívható 06-80/555-111 Telefontanú zöldszámán vagy a 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.

Kiemelt kép: mentő és rendőrautó – Forrás: police.hu