Megtalálták annak a 22 éves rendőrnek a holttestét, aki csütörtökön tűnt el fürdőzés közben a Tisza-tóban. Kollégái imaláncot indítottak, hogy még életben találják meg az eltűnt férfit. A rendőr Budapesten, a 6. kerületi kapitányságon teljesített szolgálatot.

Eltűnt egy rendőr

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt korábban, egy huszonéves rendőrt kerestek a Tisza-tóban, aki a helyi fizetős szabadstrandon, az egyik bója körül tűnt el csütörtökön fürdőzés közben. A rendőrség, a tűzoltóság és a mentők is a csónakokkal keresték a férfit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyászol a rendőrség

„Gyászolunk. Mi budapesti rendőrök gyászoljuk a Tisza-tónál elhunyt 22 éves kollégánkat és osztozunk Dani családjának fájdalmában. Kollégánk, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 6. kerületi Rendőrkapitányságának állományába tartozó Kupai Dániel Ferenc r. őrmester, terézvárosi körzeti megbízott 2022. június 30-án késő délután a tiszafüredi szabadstrandon barátaival fürdött, amikor hirtelen elmerült, és később a búvárok már csak a holttestét találták meg” – írja a BRFK Facebook oldalán.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Néma megemlékezés

A rendőrség közleményéből kiderült, hogy az elhunyt kollégájuk emlékére a tragédia helyszínén és a 6. kerületi Rendőrkapitányságon is néma megemlékezést tartunk.

Imaláncot indítottak

A Zsaruellátó Facebook oldalán csütörtökön az eltűnt fiatalemberért imaláncot indítottak kollégái. Imádkoznak érte „Amíg nem találják meg holtan, van helye az imának is ám! Istenem, kérlek segíts a földi angyaloknak, hogy életben találják meg őt!” – írták a közösségi oldalon.

Önkéntesek is keresték

A rendőrök egyenként imádkoztak kollégájukért. A közösségi oldalon több egyenruhás jelezte, hogy csatlakozik a kereséshez. Az egyik hozzászóló, aki a strand mellett lakik, azt írta péntek reggel, már több önkéntes is csatlakozott a csapathoz, egyelőre eredménytelen a kutatás. A strand egyébként a tragédia miatt pénteken ki sem nyitott.

Megtalálták a 16 éves lány holttestét

Közben péntek reggel a budapesti rendőrségre érkezett egy bejelentés arról, hogy a Duna fővárosi szakaszán, az Újpesti vasúti hídnál egy holttestet találtak. Ő az a 16 éves kislány, akit a napokban sodort el a Duna Videgrádnál. A kislányra kajakosok találtak rá.

A kompkikötőben fürödtek

Viktória húgával és egy másik kisfiúval a Duna partra mentek, majd a kompkikötőnél fürdeni kezdtek. A kisfiú és Viktória 7 éves húga még ki tudott jönni a vízből, de a 16 éves lányt elsodorta egy örvény.

Napokig keresték

A kisfiú hiba hívott segítséget, a 16 éves lány eltűnt a vízbe. Búvárok napokig keresték, még helikopterről is figyelték a vizet, de csak ma reggel került elő a tragikus sorsú kislány holtteste.

A háború elől menekültek

A gyerekek pár hónappal ezelőtt családjukkal érkeztek Magyarországra. Az Ukrajnában dúló háború elől menekültek. Szüleik az egyik visegrádi hotelben dolgoznak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Tisza-tó (illusztráció) – Forrás: BudaPestkörnyeke.hu