Mint ahogyan arról a KékVillogó is beszámolt késsel vágta meg egy SZFE-maszkot viselő nő arcát a csepeli 151-es buszon utazó Ó. Bence még februárban. A férfi a támadást követően elfutott, de a rendőrök néhány órán belül elfogták. Most kiderült: továbbra is rács mögött maradhat az a 37 éves férfi.

Februárban történt

Az eset még februárban történ, ahogyan arról a KékVillogó is beszámolt az arcán megvágtak egy nőt a csepeli Szent Imre téren, a 151-es buszon, mivel az utas SZFE-maszkot viselt. Ó. Bence a támadás után elfutott, és mint kiderült, ő futott el akkor is, amikor 2018. április 8-án egy újságíróval került komolyabb összetűzésbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megtámadta az újságírót

A 37 éves férfit akkor került konfliktusba az egyik vezető hírportál volt munkatársával, amikor az újságíró a Corvin-negyednél tudósított az országgyűlési választásról. Észrevette, hogy a férfi sorra tépkedi le a választási plakátokat a megállóban, ezért a telefonjával gyorsan készített is néhány fotót.

Megharapta

“Percről percre tudósítottunk, gondoltam elküldöm a képeket azzal, hogy megy a műsor a Corvinnál. Akkor jött oda hozzám és megpróbálta kicsavarni a kezemből a telefont, aztán bekapta a bal hüvelykujjamat és hosszan ráharapott. Csak azután engedett el, hogy mondtam, kitörlöm a képeket” – mesélte az újságíró, aki csak azért nem vállalta a nevét, mert már más szakmában dolgozik. KAPCSOLÓDÓ: „Ő egy nyomorult sorsú gyerek, de egyáltalán nem hülye” – az SZFE-maszkos nőre támadó férfi korábban egy újságírót és egy politikust is megsebesített

Elfutott

Hasonlóan a csepeli buszon történtekhez, Ó. Bence akkor is elfutott, amikor az újságírót nézte ki magának. A férfi felszállt a 4-es 6-os villamosra, Ó. Bence viszont követte őt, majd szidni és fenyegetni kezdte az írót. Azt mondta, „hazáig követi és megöli”, ekkor az újságíró vészjelzővel megállította a villamost, viszont mire kiértek a hatóságok, a férfi elmenekült a helyszínről. „A rendőrök kérdezték, hogy akarok-e magánindítványt tenni, de azt is elmondták, hogy plakátrongálás miatt mindenképpen keresni fogják, így nem életem ezzel a lehetőséggel” – mondta a férfi.

Karácsony Gergely is megszólalt

Karácsony Gergely az eset után Facebook oldalán azt írta, a Budapesti Közlekedési Központ minden rendelkezésére álló információt átad a rendőrségnek a tettes kézre kerítése érdekében. A főpolgármester aljasnak és gyávának nevezte a tettet.

„Legyen vége már!”

“Semmiféle nézetkülönbség nem lehet indok az erőszakra. Legyen ennek vége már! Ne azt keressük állandóan, ki kezdte, kinek a hibája, hanem, hogy miként lehet kirángatni ezt az országot ebből a szörnyűséges gyűlöletspirálból” – írta a főpolgármester.

Csepel polgármestere is megszólalt

Csepel polgármestere is megszólalt az eset után: „Szeretném felhívni a figyelmet, hogy a legélesebben elítélek minden erőszakos cselekményt közösségünk bármelyik tagja ellen mind nemre, fajra vallásra való tekintet nélkül, mind pedig politikai hovatartozástól függetlenül. Demokráciánk lényegét éppen az adja, hogy mindenkinek joga van a véleményét kifejezni.Mielőbb felépülést kívánok a sérültnek!” – írta akkor a Facebook oldalán Borbély Lénárd.

Így fogták el a támadót:

Rács mögött marad

A 24.hu megkeresésére Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt közölte, hogy a kerületi ügyészség szökés, elrejtőzés valamint bűnismétlés veszélye miatt arra tett indítványt, hogy a bíróság további három hónappal hosszabbítsa meg a gyanúsított letartóztatását. Kérdésünkre elmondta, hogy a férfi elismerte, hogy a maszk miatt rántott kést és kötött bele a nőbe.

Különös magyarázat

A lap úgy tudja, hogy a férfi egészen különös magyarázatokkal állt elő az eddigi kihallgatásai során. Először azt állította, hogy az SZFE-s maszkot viselő nő fordult bele a késbe, majd ezt annyival egészítette ki később, hogy lehet, hogy megvágta a nőt, írja a BudapestKörnyéke.hu.

Súlyos testi sértés

A férfi cselekménye felfegyverkezve elkövetett közösség tagja elleni erőszaknak, valamint súlyos testi sértés kísérletének megállapítására alkalmas. Ezért a Budapesti 20., 21. és 23. Kerületi Ügyészség indítványa alapján a bíróság már korábban elrendelte a férfi 30 napos letartóztatását, amely a jövő héten jár le. Az ügyészség szerint továbbra is szükség van a legszigorúbb kényszerintézkedésre, ezért kérték a férfi letartóztatásának meghosszabbítását.

Gyorsított eljárás

A főügyészség tájékoztatása szerint a nyomozás már a végéhez közeledik, és a kerületi ügyészség gyorsított eljárásban szeretné bíróság elé állítani a férfit. Erre a jelenlegi járványügyi védekezés miatt előreláthatólag április 5-e után kerülhet sor. A fentiek miatt tehát a kerületi ügyészség indítványt tett a nyomozási bíróhoz a letartóztatás három hónappal történő meghosszabbítása iránt, mivel a szökés-elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye továbbra is valós. A nyomozási bíró az indítványról várhatóan ülés tartása nélkül, az iratok alapján határoz majd. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A támadó elfogása – Forrás: Police