„Itt voltam 1961.04.25-én” – véste fel egy délmagyarországos falinaptárba Vass Gyula a szegedi Paprika utca egyik házának konyhájában. Fél nappal később minden házban lakó személy halott volt, miután a férfi az egész Rozsi-családot megölte, még a másfél éves kisfiú életét sem kímélte meg. Újranyitottuk egy döbbenetes ügy aktáját.

Hibáztak a szakértők

A szegedi ötösgyilkosságra egy héttel a vérengzés után derült fény, de a tettest még hetekig keresték. A brutális gyilkost többek között azért sem sikerült hamarabb elfogni, mert a naptárba talált kézírást két, egymástól elvileg független írásszakértő is egy másik személynek tulajdonította. Róla aztán kiderült, hogy semmi köze nem volt a hatvanas évek legbrutálisabb családirtásához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Erotikázni akart

1961. április 25. reggel: a nagy nőcsábász és igen agresszív férfi hírében álló, büntetett előéletű Vass Gyula reggel hétkor kelt. Eszébe jutott, hogy felkeresi a Rozsi családot, mert Rozsi Jánosnéval és Forró Máriával még a börtönbe kerülése előtt volt viszonya, Úgy tervezte, hogy valamelyik most is kapható lesz egy menetre.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hogy ne legyen gyanús

A 21 éves Rozsiné éppen az SZTK-ba készülődött. A másfél éves ifj. Rozsi János a belső szoba díványán aludt. Délelőtt tíz óra körül lehetett. Vass beszédbe elegyedett a két nővel. Forró Máriát, a családfő anyósát nézte ki magának. Rozsiné negyed óra múlva elment az orvosi vizsgálatra. Mária viszont éppen nem akart tőle semmit. Vass erre felpofozta, majd a tűzhely mellett talált baltával agyonverte. Miközben Rozsiné hazaérkezését várta, felmosott és rendet rakott, hogy az asszony ne fogjon gyanút, amikor hazaér.

Lesben állva várt

Tizenegy óra körül nyílt a kapu, mire Vass Gyula baltával a kezében a bejárati ajtó mellé állt. Amikor Rozsiné belépett, fejbe vágta, holttestét pedig az ágy alá rejtette.

Így csapott le a baltával

A gyilkos megmutatja, hogyan ölt – Forrás: eletellenibuncselekmenyek.hu

A kisfiú felriadt

Rozsiék másfél éves kisfia már Forró Mária megölésekor felriadt. Vass baltacsapásokkal hallgattatta el a síró Jánoskát és felvitte a padlásra, ahol később ácskapoccsal megszurkálta, majd egy kötelet hurkolt a nyakára. A másfél éves kisfiú megölése után visszament a lakásba, hogy „előkészítse” a család később hazaérkező tagjainak meggyilkolását.

Gyanútlanul nyitott ajtót a lány

A már bevált baltát és a konyhakést kikészítette az ajtó mellé, majd leült és az ablakon kibámulva várta a 17 éves Buborék Gizellát, Mária nevelt lányát, aki negyed ötkor érkezett haza. Vass Gyula felvette a baltát és ajtót nyitott a gyanútlan lánynak, majd a baltával fejbe csapta. Ezután közösült az akkor még életben lévő lánnyal.

Bosszúnak akarta beállítani

Rozsi Jánosra még két és fél órát kellett várnia. Vass azonnal ütött, majd mellbe szúrta a konyhakéssel. Ezután az ő holttestét is terítővel takarta le. Ruhái közül csak az inge és a nyakkendője lett véres, cipőjére csak néhány csepp került. Kezet mosott, aztán elhatározta, hogy az inget és a nyakkendőt a lakásban talált ruhák közül pótolja. Az asztali vizes kancsókat a falon függő Rozsi Jánosnét és Rozsi Jánost ábrázoló fényképhez vágta, amivel a bosszú látszatát akarta kelteni.

A meggyilkolt családtagok sírjai

A szerző felvétele

Jeltelen sírban

Elfogása után Vass Gyula részletes beismerő vallomást tett, majd a helyszínen meg is mutatta, hogyan ölt. Az ekkor mindössz 25 éves férfit halálra ítélték, majd felakasztották. Testét jeltelen sírba temették. A fél nap alatt szabályosan kivégzett Rozsi-család a szegedi alsóvárosi temetőben nyugszik. A mészárlás helyszíne, a Paprika utcai ház ma már nem áll. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A gyilkos megmutatja, hogyan ölte meg a másfél éves kisfiút – Forrás: eletellenibuncselekmenyek.hu