Szinte hihetetlen, de csaknem ezer alkalommal vesztegetett meg egy házaspár egy orvost Pest vármegyében. A rendőrségi nyomozás már lezárult, több évet kaphat az orvos, de az asszisztensre is büntetés vár.

Jelentős összegekért

Csaknem ezer alkalommal állított ki receptet a Pest vármegyei orvos, cserébe jelentős összegeket kapott egy házaspártól. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Főleg gyógyszereket írt fel

A receptekért pénzt kapott, úgy tudni, több százezer forintot tett zsebre azokért cserébe. Főleg gyógyszereket írt fel számolatlanul, de mással is „segítette” a házaspárt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az asszisztens is ott volt

Ugyanis kiderült: igazolásokat és beutalókat is kiállított a párnak, amiért szintén pénzt kért. Az esetek többségében a vesztegetéseknél az asszisztens is ott volt.

Ez nem hálapénz

A TV2 Tényeknek nyilatkozó ügyvéd rámutatott: a vesztegetés elfogadása nem hálapénz, ugyanis előbbi elfogadása mindig előre történik, nem pedig utólag.

Akár 5 évet is kaphat

A vesztegetés elfogadása – mutatott rá a szakértő – az orvos, ha a kötelességét is megszegi, akkor bűntetti alakzatról beszélünk. A 3 évig terjedő szabadságvesztés akár 1-5 évig terjedő szabadságvesztésre módosulhat, tette hozzá.

Vesztegetés gyanúja

Az orvos és asszisztense ellen vesztegetés elfogadása, míg a házaspár ellen vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a rendőrség. Azt lezárták, ha az ügyészség vádat emel ellenük, akár börtönbe is kerülhetnek.

Ők szabadlábon védekeznek

Az orvos és a vesztegető férfi jelenleg bűnügyi felügyeletben van. Az asszisztens és az asszony, aki szintén fizetett a receptekért, szabadlábon védekezhet.

Hálapénzt fogadott el az orvos

Júliusban bilincsben vitték el a hálapénzt elfogadó magyar orvost az egyik kórházból. Az orvost filmbe illő módszerekkel buktattak le, rendszeresen hálapénzt fogadott el a betegeitől. A főorvos a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Hetényi Géza Kórházban dolgozott. Amikor kiderült, mit művelt, azonnali hatállyal felmentették a munkavégzés alól.

Így bizonyosodott be, hogy tiltott dolgot művel

Magyarországon tilos hálapénzt kérni vagy elfogadni. Ezzel szemben dr. H. Béla mégis ezt tette, így titokban megbízhatósági vizsgálatot indítottak vele szemben. Egy rendőr betegnek álcázta magát, majd a megjelölt, rögzített sorszámú bankjegyeit elfogadta az orvos.

Rengeteg pénz került elő

A házkutatás alkalmával a nyomozók 37 millió forintot és 10 millió forintnyi amerikai dollárt és eurót találtak. Ezen felül arany ékszereket is lefoglaltak a bűnügyi technikusok. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció