Három tanyán robogott keresztül, végül egy kerti tóban állt meg egy elszabadult kamion a Bács-Kiskun megyei Szentkirályon. A sofőr vélhetően kiugrott a vezetőfülkéből és szörnyethalt.

Lefordult az útról

Balla András kora hajnalban felkelt, majd elindult a munkahelyére. Kitöltötte a szolgálati papírokat a munkáltatója lakitelki telepén, majd beült a kamionja vezetőfülkéjébe. Nem sokkal azután, hogy Kecskemét irányába elhagyta Szentkirályt, a jármű lefordult az útról és átszakított egy kerítést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szörnyethalt a sofőr

A háromgyermekes családapa vélhetően kikapcsolta a biztonsági övét, kinyitotta az ajtót, és hogy a bajt elkerülje, kiugrott a fülkéjéből. Egy kisebb fának csapódott, ami eltört, majd felhasította a még métereket repülő férfi mellkasát. András a helyszínen meghalt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy tóban állt meg a kamion

Helyszíni felvétel

Több telken robogott át a jármű

A kamion továbbrobogott, még csaknem 150 métert tett meg, eleinte óránként 90 kilométeres sebességgel, útközben kerítést és fákat tarolt le. Végül egy tóban kötött ki.

Arra autózott a két fia

A baleset hajnali negyed és fél négy között következett be. Mintegy másfél órával később a sofőr két fia éppen az érintett útszakaszon indult munkába egy autógyárba.

Messziről látták a helyszínelést

„Láttuk a sok rendőrautót, a mentőket és a tűzoltókat. Még meg is kérdeztük egymástól, hogy vajon mi történhetett, de fel sem merült bennünk, hogy ott fekszik tőlünk néhány méterre a halott édesapánk. Tovább mentünk, aztán megtudtuk a szörnyű igazságot” – mondta a Borsnak az egyik fiú.

Nagypapa akart lenni

Krisztián alig egy hónappal ezelőtt tartotta az esküvőjét. András várta, hogy nagypapává váljon. Mivel az esküvő utáni napon a férfi dolgozott, és autóval ment a helyszínre, nem ivott alkoholt. Ezért megbeszélte a fiával, hogy pótolják a koccintást.

Panaszkodott az egészségre

Krisztián azt mondja, jól emlékszik rá, hogy édesapja az elmúlt időszakban többször is rosszul volt. Szúrt az oldala. A fiú most arra gondol, hogy vezetés közben is rosszul lehetett az édesapja.

Pánikba eshetett

„Pánikba eshetett, és hogy a bajt elkerülje, kiugorhatott a fülkéből. Abban biztos vagyok, hogy nem követett el szándékos öngyilkosságot, hiszen nagyon szeretett élni” – magyarázta a gyászoló férfi.

Tönkrement a tempomat

A tragikus sorsú sofőr fia azt mondta, a napokban említette neki az édesapja, hogy a kamionon tönkrement a tempomat. Ettől a jármű a jármű még biztonságosan használható, csak éppen nem tartja meg a sebességét automatikusan, ha levesszük a lábunkat a pedálról. Ez pedig adott annyi lendületet, hogy akár 150 métert is haladjon még üres vezetőfülkével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvételek – Forrás: a család felvétele