Előbb elütötte lovaskocsijával, majd vasvillával szúrta meg, végül pedig fejszével sújtott le a 64 éves bácsi áldozatára.

Horrorfilmbe illő jelenetek játszódtak le Pest megyében, egy farmosi tanyán, olvasható a Blikk cikkében.

Egy 64 éves férfi, Béla bácsi többszöri fenyegetőzés után végül rátámadt az egyik szomszédjára a 34 éves Anitára.

“Fél éve a nyugodt élet reményében költöztem Szentendréről a vőlegényemhez a farmosi tanyánkra. Ez lett belőle” – mondta a megtámadott nő, aki arról is beszélt, hogy az eset előtt is már rendkívül agresszív volt a vasvillás támadó.

Az idős szomszéd gyakran fenyegette Anitát és a párját, sőt más szomszédait is.

“Béla bácsi nemcsak ránk, mindenkire haragudott az utcában. A vőlegényem 11 alkalommal tett már feljelentést ellene, mert vasvillával támadt ránk, életveszélyesen fenyegetett minket. De a rendőrök mindig azzal rázták le, hogy azok csak indulatszavak.” – emlékezett vissza a tragédiát átélő nő.

Végül a 64 éves szomszéd beváltotta ígéretét.

“Legutóbb épp a barátnőmmel az út szélén beszélgettem, amikor döbbenten láttuk, hogy Béla bácsi a bakon állva felénk vágtat a szekerén, közben ostorral üti a lovát. Hiába léptem félre, rám húzta a szekeret és belökött a bokorba. A földön feküdtem, amikor a vasvillát a hátamba szúrta. Még ötször döfte belém a vasvillát a dühöngő öreg, mire el tudtam venni tőle és bedobtam a bokorba. Erre a bakról lekapta a fejszét. Azt gondoltam magamban: most biztosan meghalok. Béla bácsi a fejemre sújtott, de a kezemmel kivédtem az ütést, a fejsze majdnem kettévágta a kézfejemet.” – idézte fel a szörnyű esetet Anita.

A támadás után a rendőrök kihallgatták a brutális támadót, akit aztán hazaengedtek, majd több napon keresztül rendőri kísérettel közlekedett a településen. Végül Anita párjának közbenjárására az ügyészség letartóztatta a vasvillás örültet.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Kékfény.com