A pálya bejáratai és a parkolók felé vezető utakat egyirányúsította a rendőrség. A vasárnap délelőtti programok a 37. Forma-1 Magyar Nagydíjra jelentős tömeget vonzanak Mogyoródra.

Ha ajtópályán mennénk…

Ezen a hétvégén rendezik a hagyományos Forma 1-es futam Magyar Nagydíját a Hungaroringen. A versenyre látogatók a versenypályát az M3-as autópályán a 19-es km-nél lévő Hungaroring kijáratnál, valamint a 23-as jelű mogyoródi csomópontnál kihajtva érhetik el. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

VIP miatt sávlezárás

Fontos tudnivaló, hogy a fővárosból kifelé haladva a 13-as és a 18-as km között a leállósávot csak a VIP vendégek használhatják. Az M3-as autópálya a 10-es km-től csak útdíj fizetése ellenében vehető igénybe – írja az Útinform.

Nagy a forgalom

Már a reggeli órákban sokan érkeztek a versenypálya környékén lévő parkolókba és a szokásosnál nagyobb a gyalogosforgalom is. A rendőrök egyirányúsították a pálya bejáratai és a parkolók felé vezető utakat.

Időben kell indulni

Kérjük, hogy akik a mai napon kilátogatnak Mogyoródra, induljanak időben, az aktuális közlekedési helyzetről mindenképpen tájékozódjanak! – olvasható a rendőrség közleményében.

Rendőrök irányítanak

A Hungaroring környékén a rendőrök folyamatos irányítással segítik a forgalom gördülékeny haladását, kérik, hogy az autósok vegyék figyelembe a tájékoztató táblákat és a rendőrök jelzéseit.

Kiemelt esemény nem volt

A tegnapi időmérő edzés jelentős tömeget vonzott Mogyoródra. Mogyoród környékén fokozott volt a rendőri jelenlét, kiemelt esemény a ring területén és a környező kempingekben nem történt.

Feljelentést tettek

Szabálysértési feljelentést egy esetben tettek a rendőrök, helyszíni bírságot öt emberrel szemben szabtak ki, biztonsági intézkedés egy alkalommal történt. A szolgálatot teljesítő állomány az elmúlt 24 órában 17 embert igazoltatott, pirotechnikai eszköz használata miatt négy, holland férfit állítottak elő.

Tömegközlekedéssel a legegyszerrűbb

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu hírportál beszámolt róla, a közösségi közlekedés igénybevételét ajánlja a Formula-1 Magyar Nagydíj résztvevőinek a Budapesti Közlekedési Központ, a MÁV-HÉV bővített menetrendi kínálattal segíti az eljutást a Hungaroringre péntektől vasárnapig.

Különleges jegycsomag

A közlemény szerint a BKK jegy- és bérletautomatáiból néhány érintéssel vásárolható egy, a versenypálya megközelítésére használható menetjegy-csomag. A közösségi közlekedést használó ügyfelek az Örs vezér terén, illetve Gödöllőn a H8-as HÉV megállójában a jegy- és bérletautomaták kezdőképernyőjén található, “F1 rendezvényhez kapcsolódó jegyek” kiválasztásával két vonaljegyet és két HÉV kiegészítőjegyet tehetnek egyszerre a kosárba.

Busz is jár

A Volánbusz idén is közvetlen eljutást biztosít Kerepesről a Formula-1 helyszínére. Péntektől vasárnapig Formula-1-es különjáratok közlekednek a Kerepes, HÉV-állomásnál található buszforduló és a Hungaroring 3-as kapuja között, amelyek a Formula-1-es napijeggyel ingyenesen igénybevehetőek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Forma-1 a Hungaroringen