Egy hónapja gyászolja lányát Hegedűs Csaba, birkózóbajnok. A 39 éves Olimpia dunakeszi otthonában halt meg hirtelen, a gyors orvosi segítség sem tudta megmenteni az életét. Az édesapa szerint koronavírus okozhatta lánya halálát.

Apja a koronavírust okolja

Egy hónap telt el a tragédia óta, hogy Hegedűs Csaba elveszítette kisebbik lányát. Az 1972-es müncheni olimpia birkózóbajnokának harminckilenc esztendős gyermeke, Olimpia váratlanul hunyt el, és az apja szerint a halálát a koronavírus is okozhatta.

Tökéletesen egészséges volt

Dunakeszin lakott élettársával, és a tragédia előtt néhány nappal a szokásos alapos orvosi kivizsgáláson vett részt. Megállapították, hogy tökéletesen egészséges. Nem volt gyermeke, de így is harmóniában, szeretetben élt, testvéreivel, Bernadett-tel és Csabával, s persze a szülőkkel rendszeres kapcsolatot tartott. Egy nappal a halála előtt ifjabb Hegedűs Csaba gyermekeivel töltötte az estét, vidáman, fesztelen hangulatban.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hirtelen halált okozhat

„Beszélgettem egy professzor barátommal, és megdöbbentő dolgokat mondott a koronavírussal kapcsolatban. Egy kimutatás szerint a 35 és 40 éves korosztály tagjait fenyegeti leginkább a hirtelen szívhalál, az infarktus, a szívmegállás. Azokról beszélek, akik megfertőződtek koronavírussal, és a statisztika egészen brutális: akik elkapták a vírust, azoknak hetven-nyolcvan százaléka belehal” – mondta a Blikknek az olimpikon.

A feleségére is vigyáznia kell

Hegedűs Csaba több mint 40 éve él együtt Sinkovits Imre lányával.

„Mariannal, csodálatos nő, és nagyon féltem őt, nehogy feladja. Olykor rám néz, és azt mondja: ez így nem élet, ez így nem mehet tovább. Képtelen elfogadni, hogy már nincs velünk, közöttünk a gyermeke. Vigyáznom kell rá, mert nemcsak nekem, hanem nagyobbik lányunknak, a másik Sinkovits unokának is szüksége van rá, ránk”  – mesélte szomorúan Hegedűs Csaba.

Belerokkantak a gyászba

Hegedűs Csaba arról is beszélt, hogy rengeteget dolgozik, olyankor elfelejti bánatát. De amikor beül az autóba, akkor rátör a gyász „És csak, zokogok, zokogok és zokogok, mint egy kisgyerek”.

Szentendrén temették el

A bajnok lányát Szentendrén helyezték örök nyugalomra, nagyjából három kilométerre attól a háztól, ahol a szülei élnek.

„Sokan, rendkívül sokan voltak a temetésen, pedig úgy terveztük, hogy szűk családi körben búcsúzunk a kisebbik lányomtól. Ám csak jöttek és jöttek a barátok, ismerősök és ismeretlenek, és minket nagyon felkavart ez a szeretetáradat” – mondta Hegedűs Csaba.

Kiemelt kép: Hegedűs Csaba – Forrás: MTI