Teljesen kétségbeesett egy Baranya megyei család azt követően, hogy az albérletükben egy urnatemetőre bukkantak. A háromgyermeket nevelő pár október elején költözött az ingatlanba, álmukban nem gondolták, hogy mivel kell szembesülniük.

Hamvakat találtak

Az eset a Baranya megyei Velényben történt. A család boldogan költözött be a háromszobás házba, ahol a tulaj átmenetileg ott hagyott több bútort is. Az édesanya, Szabina azonban elmondta, takarítás közben az egyik szekrényben hamvakat talált. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kisebb temető

„Nekiláttunk a nagytakarításnak, és az egyik ilyen szekrény mögött találtunk egy kisebb temetőt, három urnával” – árulta el a Borsnak az anyuka.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Félelem

„Először csak arra lettem figyelmes, hogy a hitvesem lefagyott. Odamentem, hogy megnézzem mi történt, és hirtelen egy horrorfilmben éreztem magamat. A gyerekek is odajöttek, majd kimenekültünk az utcára. Rettentő félelem lett úrrá rajtunk” – mondta Szabina, aki maga is teljesen lefagyott az urnák láttán.

Menni akartak

A történtek után a család vissza szerette volna kapni a befizetett három havi bérleti díjat, ugyanis nem akartak egyetlen percet sem a házban tölteni. „Az élők nem élhetnek együtt a halottakkal!” – mondta a családanya.

Megszólalt a tulaj

Az eset kapcsán megszólalt a tulajdonos is, Éva elárulta, véletlenül maradtak az urnák a házban. „Szabina valósággal könyörögött, hogy nekik adjam ki a házam, nekem pedig megesett a családon a szívem.”

Elfelejtette

„Négy napom volt rá, hogy a személyes holmim nagy részét elhozzam, így valóban megfeledkeztem az urnákról” – magyarázta a tulaj, aki azonnal elnézést kért a családtól az esett után és jelezte, természetesen nem hagyja ott a hamvakat.

Elnézést kért

„Ki is mentem a házhoz, viszont öt felnőtt ember várt a helyszínen. Megfenyegettek a házam felgyújtásával, így rendőri intézkedés is történt. Az egyenruhások megpróbáltak megnyugtatni, mondván értsem meg, a romák rettegnek a halottaktól” – mondta a tulajdonos a lapnak.

Nem érti

Éva úgy gondolja a család nem megfelelően kezelte a helyzetet, úgy véli ezt sokkal egyszerűbben is le lehetett volna zárni. Ő maga semmi kivetnivalót nem lát abban, ha valaki hazaviszi szerettei hamvait. Esetében a szülei és a keresztanyja kérése volt, hogy otthonában őrizze őket a hamvakat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A család a Tények riportjában is beszélt az esetről:

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: