Ismert orvosok nevével visszaélve Magyarországon hivatalosan nem engedélyezett, gyógyhatásúnak mondott szerek reklámozása miatt nyomozást kezdeményezett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodánál a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ)

Az egészségét kockáztatja

Aki ezeket az interneten hirdetett, ám Magyarországon nem bevizsgált „gyógyszereket” beszedi, az egészségét kockáztatja – közölte Pap Judit, a Nemzeti Védelmi Szolgátat (NVSZ) főreferense. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az orvosok nem reklámoznak

Legyenek körültekintőek, hiszen az orvosok nem reklámoznak gyógyszereket – tette hozzá a főreferens.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Az orvosi kamara elnökével is készült álinterjú

Példaként említette, hogy egy külföldi cég egy Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnökével készített álinterjút tett közzé, amelyben az orvos egy hivatalosan nem bejegyzett, vérnyomáspanaszok kezelésére szolgáló készítmény jótékony hatásairól beszélt.

Álmos Péter nevével is visszaélnek

Tényleg figyeljen, mert az orvosi kamara legfontosabb embereinek a nevét használják el.

Weboldalon reklámozzák a semmire sem jó gyógyszereket

Olyan gyógyszerek is a reklámokba kerülne, amely a magas vérnyomás megszüntetésére és az erek megtisztítására tesznek ígéretet, de ezek is hamis koncepciók.

A kamara nem reklámoz gyógyszereket

A kamara tisztségviselő egyöntetűen kijelentették, hogy semmiféle gyógyszer nem reklámoznak, az összes ilyen hirdetés és információ hamis és valótlan!

A Semmelweis Egyetem érsebész professzorát is belekeverték

Hasonló módon tettek közzé egy álhírt az interneten Acsády György, a Semmelweis Egyetem érsebész professzorának nevével és fényképével illusztrálva. Az ő nevével egy cukorbetegség kezelésére szolgáló, hivatalosan nem bejegyzett készítményt reklámoznak, annak ellenére, hogy cukorbetegség gyógyításával ő soha nem foglalkozott. – írta a portfolio.hu

Külföldi szerverről támadnak a csalók

Mindhárom esetben egy külföldi szerveren működtetett oldalon reklámozzák a készítményt, majd a megrendelőt telefonon próbálják minél nagyobb kiszerelés megrendelésére rávenni.

Rendszeresen élnek vissza

Az egészségükért aggódó emberek hiszékenységére alapozva, folyamatosan éri ilyen támadás az embereket.

Figyelmeztetnek

A lényeg, hogy csak olyan készítményeket vásároljanak, amelyet Magyarországon bejegyeztek és engedélyeztek. Mindenféleképp konzultáljanak az orvosukkal, akik nagyon gyorsan útba tudják igazítani. Semmiféle gyógykészítményt illegális forrásból ne vegyenek meg, mert ezzel saját egészségüket kockáztatják – figyelmeztetett a közlemény.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció