Aki belevág egy életmódváltásba – azért, mert muszáj, vagy azért, mert szeretne foglalkozni az egészségével – a legelső tétel, amit helyettesítenie kell, az a cukor. Szerencsére ma már rengeteg cukorhelyettesítő áll a rendelkezésünkre, ebből pedig most bemutatjuk az egyik leghatékonyabbat!

Az édesítés annak is központi szempont, aki nem édesszájú, hiszen a sütéshez, főzéshez, vagy akár a reggeli kávéhoz is elengedhetetlen, azonban a finomított cukor fogyasztása rengeteg egészségügyi kockázattal járhat. Érdemes valamilyen cukorhelyettesítő használatára áttérni. Az egyik legismertebb alternítva az eritrit, természetes édesítőszer kategóriában ez az egyik legnépszerűbb lehetőség, melyet a Bulkshop oldaláról is beszerezhetünk. Ennek egy továbbfejlesztett változata, amikor steviával keverik: így még kellemesebb ízvilágot kapunk.

Mi az az eritrit?

Az eritrit egy cukoralkohol, amely természetes forrásokból (például gyümölcsökből és fermentált élelmiszerekből) származik. A diétázóknak a legnagyobb örömére az egyik legnagyobb előnye, hogy kalóriamentes, így nem hízlal, nem befolyásolja a vércukorszintet.

További előnye, hogy nem okoz fogszuvasodást, nem vezet puffadáshoz vagy másfajta emésztési problémákhoz, ellentétben például más cukoralkoholokkal.

Mi az a stevia?

A stevia egy növény (Stevia rebaudiana) leveleiből származó természetes édesítőszer, ami évszázadok óta ismert már és használt is.

Ennek a növénynek a fő vegyületei, a szteviozidok és rebaudiozidok, a cukornál sokkal-sokkal édesebbek, viszont ennek ellenére kalóriamentesek is, így szintén jó fogyókúrázóknak, vagy inzulinproblémákkal küzdőknek.

Miért jó a steviát és az eritritet kombinálni?

Ha ezt a két természetes édesítőt kombináljuk, akkor egy fantasztikus alternatívát kapunk a cukorra. Az eritrit csökkenti a stevia kesernyés mellékízét, míg utóbbi fokozza az eritrit édesítő hatását, így sokkal kevesebb kell belőle, mint a cukorból – konkrétan negyedannyi.

Ez, mondanunk sem kell, költséghatékony is, hiszen alig kell belőle egy kevés, ezért rengeteg ideig elég. Persze az is tény, hogy eleinte ki kell tapasztalni, hogy mibe mennyit rakjunk belőle, hiszen egy fél kávéskanálnyi már képes tökéletesen édesíteni egy kávét, vagy italt.

Hogyan használjuk a mindennapokban ezt a szuper kombinációt?

Az eritrit-stevia keveréket bámire használhatjuk: sütéshez, főzéshez, müzlihez, italokhoz. Arra kell figyelni, hogy HOGYAN alkalmazzuk. Ahogy az imént is említettük, ez a kombó négyszeresen édesít, így csínján kell vele bánni. Először csak mindenbe kevés édesítőt tegyünk, majd utána adjunk még hozzá. Azonban ma már számos olyan receptet találunk az interneten, ahol a cukor helyett már ezzel a kombinációval édesítenek, ott pedig pontosan le van írva, mennyi kell belőle.

Érdemes ellátogatni a Bulkshop oldalára, ahol még többet megtudhatunk erről az édesítőről, és annak használatáról.


Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a bulkshop.hu oldalt működtető cég.