Személy- és vagyonőr, esetleg biztonsági őr munkakörben szeretnénk elhelyezkedni? Először is járjunk utána, hogy milyen feladatokat kívánnak meg ezek a pozíciók! Vannak, akik azt hiszik, hogy könnyen lehet bárkiből védelmet ellátó személy, pedig a valóság mást mutat! Bizonyos kompetenciák és képzések nélkül nem lehet megfelelő minőségben elvégezni ezt a munkát. Éppen ezért nem is való mindenkinek.

Az álláskereső portálok segítségünkre lehetnek az információk összegyűjtésben. Ha átfutunk néhány hirdetést az említett pozíciókban, látni fogjuk, mit várnak el a munkáltatók. Keresés szempontjából Baranya vármegye élvez prioritást? Akkor mindenképp nézzünk körül a Pécsállás oldalán – nekünk volt már ismerősünk, aki így biztatott: biztos, hogy itt találsz vagyonőr lehetőségeket Pécsett.

Kompetenciák és tulajdonságok

Mielőtt döntenénk bármiben, vegyük sorra, milyen kompetenciák és tulajdonságok szükségesek ahhoz, hogy valaki vagyonőr vagy biztonsági őr legyen!

  • Amennyiben érdekel minket a biztonság és a védelem, a bűnmegelőzés, akkor jó helyen járunk.
  • Az alaposság és a kiváló megfigyelőkészség elengedhetetlen.
  • A jó kommunikációs készségek kiemelt szereppel bírnak, hiszen gyakran kell problémákat megoldani, emberekkel egyeztetni.
  • Nem elhanyagolható a stressztűrő képesség sem.
  • A felelősségtudat és a megbízhatóság központi kérdés, ha valaki vagyonőr szeretne lenni.
  • A jó fizikum is lényeges!

Néhány szó az elvárásokról

Maradjunk a már említett Pécsállás portálon! Ha itt szemlézzük az álláshirdetéseket, látni fogjuk, milyen elvárásai lehetnek a leendő munkáltatónknak. A fent említett kompetenciák mellett például jó, ha van érvényes személy- és vagyonőri igazolványunk. A büntetlen előélet szintén követelmény.

Előny, ha van jogosítványuk és vezetési tapasztalatunk, illetve rendelkezünk angol nyelvtudással és számítástechnikai ismeretekkel. Minden esetben lényeges az önálló munkavégzési képesség. Ha ezeknek birtokában vagyunk, az már félsiker!

Hogyan nyújtsuk be a jelentkezésünket?

Vannak munkaadók és munkakörök, ahol még szóba jöhet a nyomtatott CV, de alapvetően ne erre készüljünk. Legyen mindig talonban a digitálisan elkészített önéletrajzunk. Szerepeljen benne az, hogy milyen iskolákat, esetleg szakmai képzéseket végeztünk el. Ne maradjon ki az eddigi munkatapasztalatunk, és emeljük ki a kompetenciáinkat is!

Jó, ha csatolunk motivációs levelet is, mert abban bővebben ki lehet fejteni, hogy miért vagyunk alkalmasak adott pozícióra. Ha több helyre is benyújtjuk a jelentkezésünket, ügyeljünk az adatok pontosságára. Nehogy összekeverjük a kínált munkaköröket!

Mivel az első benyomások a legfontosabbak a továbbjutás szempontjából, mind a CV, mind a motivációs levél esetében figyeljünk az igényességre! Ha pedig behívnak bennünket állásinterjúra, a szakmai felkészültség épp olyan fontos, mint a megjelenés. Keltsünk pozitív benyomást már első alkalommal!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: a pecsallas.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.