„Kicsúszott belőlem” – vallotta az a fiatalember, aki a megalapozott gyanú szerint megfenyegette az egyik tankerületi igazgató családtagjait.

Brutális fenyegetés

„Elmegyünk éjszaka a gyerekeidért és el fogjuk vágni a torkukat te mocskos rohadt büdös k…” „… anyádat is kibelezzük. Légy résen éjszaka.” – olvasta 2022. október 7-én munkahelyén a címére küldött elektronikus levelet az egyik fővárosi tankerületi központ vezetője. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kihallgatták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították az e-mail feladóját, akit 2022. december 7-én gyanúsítottként hallgattak ki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rá akart ijeszteni

A 24 éves, szombathelyi N. Andor beismerő vallomásában elmondta: nem Magyarországon tanult, Ausztriában járt iskolába – jelenleg egy osztrák cégnél dolgozik –, az igazgatót nem ismeri, de rá akart ijeszteni.

Megbánta

A Budapesti Rendőr-főkapitányság személy elleni erőszakos vagy közveszélyt okozó cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a szabadlábon védekező, cselekményét „nagyon megbánó” N. Andor ellen, írta közleményében a rendőrség.

Egy feldühödött magyar bölcsész az ukrán követségi titkárt fenyegette meg

Amint azt a Kékvillogó is megírta jogerősen egy év felfüggesztett börtönbüntetésre ítéltek egy férfit, aki 2019 februárjában azzal fenyegetett meg egy ukrán diplomatát, hogy megöli – ezt a fellebbviteli főügyész közölte még idén tavasszal.

Egy előadással kezdődött

Mint megírtuk a Központi Nyomozó Főügyészség 2021 februárjában emelt vádat a bölcsész-kutató foglalkozású, középkorú férfi ellen, akit Ukrajna budapesti nagykövetsége arra kért fel, hogy tartson előadást az ukrán diplomácia megszervezésének századik évfordulóján.

Elhalasztották

A vádlott előzetesen előterjesztette előadásának tervezetét, azonban a diplomáciai képviseletről azt közölték vele, hogy azt – a témaválasztására tekintettel – egy későbbi nyelvészeti konferencián adja elő.

Felhúzta magát

Az előadás elutasítása miatt a férfi 2019. február 1-jén – majd 5 nappal később ismét – e-mailben ukrán nyelven levelet írt a nagykövetségnek, amelyben az őt ért igazságtalanságra hivatkozva azzal fenyegette meg Ukrajna Magyarországon szolgálatot teljesítő első osztályú titkárát, diplomatáját, hogy megöli.

Elsőre enyhébb büntetést kapott

A Fővárosi Törvényszék 2021 augusztusában első fokon bűnösnek mondta ki a vádlottat nemzetközileg védett személy elleni erőszak miatt, és három hónap börtönbüntetésre ítélte, amelyet egy év próbaidőre felfüggesztett.

Még mindig nem kell börtönbe menjen

Az ügyészség szigorúbb ítéletet várt el, ez bekövetkezett. Az ítélőtábla a fellebbviteli főügyészség indítványával egyetértve a vádlottat bűnösnek mondta ki emberölés előkészületében, és egy év börtönbüntetést szabott ki rá, amelyet két év próbaidőre felfüggesztett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció