Közszemérem-sértés, bűz, szemetelés, ordítozás, italozás. A helyiek szerint ezek mindennapos jelenségek Érden, a Stop Shop melletti Európa sétányon, amelyet jóformán elfoglalt egy hajléktalanokból álló csoport. Az áldatlan állapotot immár a város polgármestere sem nézi jó szemmel és megoldást sürget.

Megelégelték a panaszok sorát

„A nyár végén megelégeltük a panaszok sorát és a minősíthetetlen állapotokat, a rendteremtés céljával megszerveztünk egy munkacsoportot a rendőrség, a városrendészet, a polgárőrség, a szociális gondozó, a városgazda és a polgármesteri hivatal munkatársaiból” – kezdte bejegyzését a Facebookon Csőzik László polgármester. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Beült közéjük a polgármester

„Gondoltam, kezdjük az alapoktól. Fogtam magam, beültem közéjük, hosszabban elbeszélgettem velük. Megkértem őket, ne itt töltsék az idejüket, fogadják el szociális munkás kollégáim segítségét, segítünk szállásban, élelmezésben, munkakeresésben, hiszen ez nem emberhez méltó életmód” – avatta be az olvasókat a részletekbe a város első embere.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

„Reménytelen”

„Reménytelen… Rendszerint a beszámíthatatlanság határát súroló állapotban vannak, a felkínált segítséget visszautasítják, nem működnek együtt. Hiába közeledünk emberségesen, egyre vállalhatatlanabb dolgokra ragadtatják magukat” – vonta le a szomorú tanulságot.

Rendet tesznek!

A városvezetés ennek véget akar vetni, és megszületett az elhatározás, miszerint rendet tesznek Érd legfrekventáltabb sétányán. A polgármester azt kérte, hogy a rendőrök, polgárőrök, városrendészek rendszeresen járőrőzzenek az Európa Sétányon, a városközpontban, és intézkedjenek, ha bármilyen szabálysértést észlelnek, tartassák be a törvényeket.

Felújítják a padokat

Az illetékesek egyébként már sokszor szabtak ki bírságokat hajmeresztő kihágások miatt, amelyeket a bíróság minden bizonnyal elzárásra fog átváltoztatni a teljesítés hiánya miatt. A polgármester azt is kérte, hogy ha fertőző betegség jeleit tapasztalják, akkor azonnal hívják az ügyeletet, vigyék be a pácienst, kerüljék a fertőzésveszélyt. A padokat, az utcabútorokat felújítják, a szükséges javításokat végrehajtják, a teret rendszeresen kitakarítják majd.

Munka és idő kell a megoldáshoz

„Hetek óta nap mint nap foglalkozunk az üggyel. A közbiztonságért, a közrend védelméért, a közegészségügyért, a szociális ellátásért felelős társszervek, kollégák kitartó, állandó és összehangolt fellépésétől remélhető csak változás. Szakszerűen, de határozottan járunk el. A megoldáshoz kitartó munka és idő kell. Igyekszünk hatékony és emberséges megoldást találni a szomorú helyzetre, mert ez így nem mehet tovább!” – fogalmazott Csőzik László.

Félnek az emberek

„A felnőtt lányom féltem amikor este egyedül jön haza a vonattól… Az ilyen ember, aki nem kér a segítségből…. menthetetlen. Empatikus ember vagyok, de akik ott vannak, már csak zombik. Remélem, azért sikerül megoldást találni. És azt hiszem sokunk nevében köszönhetem meg, hogy legalább próbál valamit tenni a város vezetősége” – írta egy hozzászóló, reagálva a történtekre.

Tisztaságot és rendet szeretnének

„Napi 8 órában nézzük évek óta, ahogy „élnek”. Nem szép látvány. Reménytelenek, ahogy Ön is írta, menthetetlenek, teljesen leállatiasodtak. Jó lenne, ha a sétány kulturált formát tudna ölteni, virágokkal, tisztasággal, hogy ha erre jár az ember, akkor jól érezze magát és ne féljen vagy undorodjon a látványtól” – tette hozzá egy másik kommentelő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: eldurvult a helyzet Érd egyik sétányán. Fotó: Facebook