Villámgyorsan intézkedtek a férfival szemben, aki közveszélyes volt – azonban most már senkinek sem árthat. Mivel tartani lehetett attól, hogy dühkitörései lesznek, ezért a TEK kommandósai teperték le.

Váratlan jelzés

Gyors segítséget kértek január 25-én a német rendőrök magyar kollégáiktól. Olyan információk birtokába jutottak, hogy egy súlyos, nemi erkölcs bűncselekmény elkövetése miatt körözött német férfi Magyarországon tartózkodhat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rögvest munkához láttak

Az eislingeni szatírként elhíresült férfit egy budapesti pszichiátriai intézményben kezelték, de az információk szerint pár órán belül el akarták bocsájtani a kórházból. Így innentől kezdve egy másodperc veszítenivaló idejük nem volt, azonnal cselekedni kellett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Minden stimmelt

Nem is tétlenkedtek: azonnal megkezdték az információ leellenőrzését, majd helyszíni terepszemlét tartottak. S mivel az információk valósnak bizonyultak, és a körözött 25 éves férfi ténylegesen az intézményben tartózkodott, egyből megszervezték elfogását.

Veszélyesnek tűnt

Mivel azonban kórtörténete alapján korábban voltak agresszív dühkitörései, és zavart pszichés állapotára tekintettel tartani lehetett attól, hogy esetlegesen a rendőri intézkedéssel szemben ellenállást tanúsíthat, s megpróbálhatja magát kivonni az intézkedés alól, ezért speciális bevetési egység közreműködésére is szükség volt.

Rendben volt az elfogás

A célkörözési egység ezért a Terrorelhárítási Központ (TEK) segítségét kérte. Mindössze két órával azt követően, hogy a németek jelzése befutott Magyarországra, már kattant is a bilincs a férfi csuklóján. Ezt követően gyorsan előállították a pesterzsébeti kapitányságra. A férfi jelenleg kiadatási őrizetben van, további sorsáról, esetleges kiadatásáról az illetékes bíróság dönt.

Félrevezetett a tévécsatorna

Eközben a rendőrség idehaza is „megszüntetett” egy hasonló jellegű esetet – igaz, valóságban semmi probléma nem volt, csupán a Tv2 Tények című műsorában állították azt, hogy gyerekek vannak veszélyben Kiskőrösön, mert egy férfi magát mutogatja a gyerekeknek.

Mindenki biztonságban van

Mint a rendőrség közölte, a műsorban elhangzottakkal szemben sem a kiskőrösi gyerekek, sem pedig a felnőttek nincsenek veszélyben. A helyi rendőrkapitányság minden bejelentésre reagál és azokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően intézi.

Fake news-t terjesztettek

A csatorna egy olyan képpel igyekezett alátámasztani állítását, amelyen egy 39 éves férfi és egy 41 éves nő látható. Sajnos a Tények riportere nem a rendőrségtől származó, hiteles információkat, hanem olyan – nem visszaellenőrzött – tartalmakat vett alapul, mely félrevezette a lakosságot – nyomatékosították a hatóságok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt pedig megnézhetitek a német férfi elfogásáról készült videót

(Kiemelt képünk forrása: police.hu.)