A Speciális Állatmentő Egység Facebook oldalán számolt be egy állatorvosról, aki nem engedett kezelni egy sérült borzot, mert szerinte irtani kell azokat.

“A hétvégén egy elütött borzhoz hívtak ki bennünket az éjjeli órákban a III. kerületbe. Amikor kiértünk a mentőautóval, állatorvossal már ott volt egy ember, aki hamarabb odaért mint mi.” – olvasható az állatmentők közösségi média felületén.


Arról is írnak az állatvédők, hogy a kiérkezésünk előtt az élő állatot a férfi, aki egyébként állatorvos és vadász is bezsákolta, majd a szemük láttára berakta a kocsija csomagtartójába. “Amikor felszólítottuk, hogy hagyja abba az állatkínzást, közölte, hogy nem adja át az állatot és elköszönt.” – írják az állatmentők a Facebook oldalukon.

Az állatvédők nem hagyták annyiban és követték a férfit és közben hívták 112-t. Az állatot kínzó megállt és jelezte, hogy hívja a rendőröket, emellett közölte: hogy ő nem győzi irtani ezeket az állatokat és ők “ne legyenek olyan hülyék”, hogy mentik őket.

A kiérkező rendőrök nem igazán voltak a helyzet magaslatán és segítséget kértek, a feletteseik közölték, hogy a vad az állam tulajdona, ezért bizony vadász-orvos dönthet róla.

Az állatvédők hiába magyarázták, hogy a sérült állat még él, azaz állatkínzásnak minősül a dolog, a rendőrök közölték, hogy ez nem az ő hatáskörük, így a borzkínzó elhajthatott az állattal.

A Speciális Állatvédő Egység értetlenül áll a dolog mögött, a feljelentést megtették a férfi ellen.

Kiemelt kép: sérült borz – Forrás: Facebook/Speciális Állatmentő Egység