Ferenc üzletét először a százhalombattai rém nézte ki magának, de a rablás nem jött össze, ezért aznap este megölt két lányt. Az ékszerész azonban tizennégy évvel később a magát csak Clyde-ként emlegető Varga Sándor rablógyilkos áldozata lett. Újranyitottuk a döbbenetes ügy aktáját.

Ideges volt, ölni kellett

Balogh Lajos neve hallatán mindenkinek csak rémségek jutnak eszébe. A százhlombattai sorozatgyilkos négy lányt ölt meg bestiális kegyetlenséggel a kilencvenes években. Két áldozatának tulajdonképpen azért kellett meghalni, mert a férfi aznap feszült volt egy meghiúsult rablás miatt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sokan voltak egy rabláshoz

1994 decemberében egy 6,35-ös kaliberű, hatástalanított fegyverből illegálisan éles lőfegyverré visszaállított pisztolyt vett, ezzel akart 1995. január 23-án kirabolni egy százhalombattai ékszerüzletet. Ez azonban meghiúsult, mert a bolt később nyitott, és akkor már nagy volt a forgalom egy rabláshoz.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Annyi volt a bűnük, hogy éppen arra futottak

A történtek miatt frusztrált Balogh estére találkozót beszélt meg bűntársaival a szokásos helyükre, a százhalombattai kiserdőbe. Ott jövőbeli bűncselekményeikről „álmodoztak”, és már éppen végeztek, amikor egyikük meglátta, hogy a kis erdei úton két ember fut feléjük. Két 19 éves barátnő, Adrienn és Zsuzsa voltak azok, akik együtt tanultak, majd elmentek kocogni. Egymás mellett hason fekvő, hóval letakart holttestüket testvéreik találták meg pár nappal később.

Kegyetlen sors

Hogy mi történt volna azzal az ékszerboltossal, akit a társaság ki akart rabolni, ha sikerül a tervük? Sosem derül már ki. Annyi biztos, hogy hiába volt szerencséje akkor a férfinak, a sors keserű fintoraként évekkel később egy másik sorozatgyilkos végzett vele.

Varga, a rablógyilkos

Egy „halálbrigád” néven elhíresült román-magyar állampolgárságú nyolcfős csoport 2008 és 2010 között több erőszakos rablógyilkosságot követett el Magyarországon. A bűnbanda feje egy Varga Sándor nevezetű erdélyi férfi volt. A bíróság négy gyilkosságot írt a számlájukra és mind a négyet Sándor követte el.

Romániát már végigrabolták, jöttek Magyarországra

Romániai fegyveres akcióik után Magyarországra tették át a székhelyüket, de itt már nem elégedtek meg a „sima” rablásokkal. 2008 decemberében egy tököli, 2009 áprilisában egy ácsi ékszerboltot raboltak ki, és összesen majdnem 50 millió forintot zsákmányoltak.

Addig eladták neki a szajrét, most ki akarták rabolni

Az amerikai bűnöző páros alapján Bonnie és Clyde kelet-európai változataként is emlegetett Vargáék 2009 júliusában támadták meg azt a százhalombattai ékszerészt, akinek üzletét hosszú évekkel azelőtt Baloghék is kinéztek magunknak. Ismerték Kaszás Ferencet, akinél korábban már többször értékesítettek rablásaikból származó ékszereket.

Szevasz, Feri bácsi!

Varga élettársa a bíróságon később azt mondta, amikor a gyilkos hátulról tarkón lőtte az 54 éves Ferencet, csak annyit mondott: „jól van, Feri bácsi, szevasz, Feri bácsi.” Körülbelül egykilónyi aranyat zsákmányoltak. Varga egy nappal korábban már az ékszerboltos bérlőjét is hidegvérrel kivégezte Monoron.

Sírt is ástak, ha kellett

A bérlőnek állítólag azért kellett meghalnia, hogy ne legyen tanú, ugyanis többször látta korábban Vargát az ékszerüzletben. Vargáék hidegvérűségére jellemző, hogy ennek a férfinek előtte megásták a sírját.

Kivégezték a házaspárt is

2010 februárjában a dunaharaszti Las Vegas-kaszinót rabolták ki, ahonnan 1,3 millió forintot vittek el, majd májusban az egyik vádlott édesapjához törtek be Taksonyban. Következő áldozatuk egy, az Ázsia Centerben dolgozó vietnami házaspár volt. Az ő sírjukat is előre megásták. Náluk végül mindössze 120 ezer forintot találtak.

Szamurájkarddal is ölt?

A halálbrigád fejének élettársa a tárgyaláson azt mondta, további három gyilkosság is Varga számlájára írható, amelyeket még Romániában követett el. A nő azt állította, hogy Sándor szamurájkarddal fejezte le áldozatait, de mivel nem tudta megmondani, hova lettek eltemetve a holttestek, a rendőrség sötétben tapogatózott.

Tényleges életfogytiglan

Varga Sándort bűnszervezetben elkövetett emberölésben, lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélésben, többrendbeli rablásban, lopásban és súlyos testi sértésben mondta ki bűnösnek a bíróság, ezért halmazati büntetésül tényleges életfogytiglanra ítélte. Élettársa 17 évet kapott, a bűnözőpáros hat bűntársát ugyancsak hosszú börtönbüntetésre ítélték. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Fortepan.hu/Kékvillogó grafika