Több napja halott lehetett az a család, akit Budapesten, a Jókai utcai lakásukban találtak meg a tűzoltók. A háziorvos, felesége és két gyermeke szén-monoxid mérgezésben hunyt el a 6. kerületben.

Meghalt egy család

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, egy egész család halt meg szén-monoxid mérgezésben Budapesten, a Jókai utcában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Budapesten haltak meg

Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk a lakossággal, hogy drága háziorvosunk családjával együtt, tragikus hirtelenséggel elhunyt szén-monoxid mérgezés következtében budapesti otthonukban – írta Tarpa Nagyközség hivatalos oldala a Facebookon.

Egy háziorvos halt meg

„Tragikus haláluk mindannyiunkat mélyen megráz, egy őszintén szeretett barát és egy olyan kiváló szakember távozott közülünk, aki sokak életét meggyógyította, megmentette. Tarpa Nagyközség Önkormányzata Dr. Qidan Munther – háziorvos, belgyógyászt és családját saját halottjának tekinti” – írja az önkormányzat.

A családja Budapesten élt

A családfő ingázott Tarpa és Budapest között, hiszen a felesége és két gyermeke a fővárosban élt, a munkája azonban a szabolcsi településre szólította.

A főnöke kereste

A Blikk azt írja, Tarpán szinte mindenki rajongásig szerette a kedves, felkészült és segítőkész orvost. Úgy tudjuk, miután nem jelent meg a munkahelyén, a főnöke és a munkatársa keresni kezdték, így találták meg végül a családjával együtt a terézvárosi, Jókai utcai földszinti ingatlanban.

Több napja meghaltak

A családot feltehetőleg nem az éjszaka érte a tragédia, a szakemberek szerint már több napja halottak voltak, valószínűleg ezért is keresték őket.

Gyertyagyújtást tartanak

2021. június 29. este 8 órakor a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tarpai Egészségháznál gyertyagyújtást tartunk szeretett, drága barátunk és családja emlékére – írta a BudaPestkörnyeke.hu

A tűzoltókat riasztották

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek kedd reggel elmondta, hogy egy Jókai utcai lakáshoz riasztották a tűzoltókat, akik méréseket végeztek és szén-monoxidot mutattak ki az ingatlan levegőjében.

A gázszolgáltató is kivonult

A gázszolgáltató munkatársai, akik szintén kivonultak az esethez, magas gázkoncentrációt mértek, és leválasztották a hálózatról az ott működő fűtő- és vízmelegítő-készüléket – tette hozzá.

Emelkedhet a riasztások száma

A nagy hőségben megemelkedhet a szén-monoxid miatti riasztások száma – tudatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) kedden. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI