A vádlott a fenyegetést tartalmazó valótlan bejelentésével a köznyugalmat súlyosan megzavarta.

Telefonon fenyegetett

A vádlott tavaly június 7-én, az esti órákban a Keleti pályaudvarnál lévő egyik nyilvános telefonfülkéből tárcsázta a segélyhívó számot. Azt a valótlan bejelentést tette, hogy egy bombát helyezett el egy 11. kerületi plázában, ami 15 perc múlva robbanni fog.

Mindenkit kizavartak

A bejelentést követően az újbudai bevásárlóközpont teljes épületét kiürítették. Mintegy 1500-1700 embernek kellett elhagynia a plázát. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az üzletek is bezártak

Miután mindenki elhagyta az épületet, bezárták az üzleteket, aznap már ki sem nyitottak. A tűzszerészek pedig a teljes épületet átvizsgálták.

Vaklárma volt

A plázát alaposan átvizsgálták, robbanószerkezet után kutatva. Kiderült azonban, hogy a nyilvános fülkéből telefonáló férfi nem mondott igazat, hiszen semmilyen bombát nem találtak a szóban forgó bevásárlóközpontban.

Gyorsan elkapták

A fővárosi rendőrök néhány óra alatt azonosították és elfogták azt a férfit, aki a robbantással fenyegette meg az újbudai üzletközpontot – írja a police.hu.

Ismerte, így azonosította

Mint írták, a gyors csapatmunka során beszerzett adatok alapján a rendőrőrs szolgálatirányító parancsnoka – személyismeretének köszönhetően – azonosította az akkor 38 éves T. Zoltán elkövetőt.

Bosszút akart állni

A férfi a bűncselekmény elkövetését beismerte, vallomásában pedig elmondta, hogy barátnője, akivel korábban összeveszett, a kérdéses üzletközpontban dolgozik, és így akart bosszút állni rajta.

Megzavarta a köznyugalmat

A Budapesti 11. és 22. Kerületi Ügyészség a férfival szemben köznyugalmat súlyosan megzavaró közveszéllyel fenyegetés miatt nyújtott be vádiratot – közölte hétfőn a Fővárosi Főügyészség.

Felfüggesztett börtönt kaphat

Azt is indítványozták, hogy a bíróság az ügyben tárgyalás mellőzésével hozzon érdemi döntést, a férfival szemben büntetővégzéssel felfüggesztett szabadságvesztést szabjon ki. A BudapestKörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Allee/Funiq.hu