Hajszál híján tragédia történt, azonban a járdán tekerő kerékpáros épphogy csak elkerülte, ahogy az egyik autó a baleset miatt felhajt a járdára. Így mindenki könnyebb sérülésekkel vészelte át a történteket.

Itt történt a baleset

Hétfő délelőtt három autó ütközött a Budapest 2. kerületében, a Pasaréti úton, az OMV benzinkútnál. Az Opel Astra kombit vezető fiatal férfi az itt rendszeresen elkövetett szabálysértést mutatta be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem nézett jobbra

A benzinkútról kijövet balra, a Gábor Áron utca felé kanyarodott, a kötelező jobbra haladás és a záróvonal ellenére. A Szilágyi Erzsébet fasornál lévő jelzőlámpánál feltorlódtak a járművek, de két gépkocsi között a sofőr talált egy autónyi helyet, erre gázt adott és balra kanyarodott, csak éppen azt felejtette el, hogy jobbról is jöhet bármi.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vérfagyasztó jelenetek

Rosszabb esetben az 5-ös busz, jobb esetben, mint ezúttal, egy Fiat 500-as. A Fiatot vezető fiatalembernek nem volt ideje fékezni, az Opel bal elejébe csapódott, eközben az ütközés hatására az 500-as hátulja megemelkedett és a járdára sodródott, ahol pár másodperccel korábban épp egy kerékpáros haladt.

Könnyebben sérültek

Szerencsére így a Fiat senkit sem ütött el, az Astra viszont visszacsúszott a bal oldalra, ott pedig szemből egy álló Alfa Giuliettanak ütközött. Az Alfaban és a Fiatban a sofőrökön kívül 1-1 fiatal nő is utazott, közülük végül csak a Fiat utasát szállították a kiérkező mentők kórházba, de ő sem sérült meg súlyosan.

Megváltozott közlekedési rend

A baleset miatt a Pasaréti út kifelé vezető oldalát a helyszínelés és műszaki mentés idejére lezárták, az 5-ös autóbusz pedig bő egy órán keresztül mindkét irányba terelve közlekedett, a nem érintette Vasas sportpálya és a Júlia utca megállót a Pasaréti tér felé. Ez idő alatt a Gábor Áron utca/Pasaréti út megállót ideiglenesen áthelyezték a 91-es autóbusz megállójába. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Életkép a baleset után

A baleset helyszíne

Rendőri segítség is kellett

Az ütközés nyomai

Hármas találkozó

A leszakadt lökhárító

(Fotó forrása: BudaPestkörnyeke.hu/GK.)