Elloptak egy halászhajót az egyik éjszaka egy kiskőrösi telephelyről. Nem sokkal korábban pedig arról is bejelentés érkezett a rendőrségre, hogy egy utánfutót is lenyúltak egy pirtói lakóház udvaráról. A zsaruk azt gyanították, hogy a két eset összefügg egymással, és nem is tévedtek.

Elloptak egy halászhajót

Bejelentés érkezett a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra 2023. április 6-án reggel, miszerint valaki ellopott egy halászhajót az éjszaka folyamán, a település egyik bekerítetlen telephelyéről. Ez előtt nem sokkal egy utánfutónak is nyoma veszett Pirtón, az egyik lakóház udvarából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hamar piacra dobták

A rendőrök úgy sejtették, hogy a két eset összefügg egymással, és sejtésük hamar beigazolódni látszott. Nem sokra rá ugyanis a keceli körzeti megbízott fülébe jutott, hogy halászhajót árul egy ember.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lopott utánfutóval szállított

A rendőr azonnal értesítette kollégáit, akikkel közösen a lopott jármű keresésére indultak. Munkájuk eredményeként még időben elcsípték a tolvajt, aki épp szállította az árut újdonsült gazdájának, mindezt pedig a lopott utánfutóval tette.

Visszakapták a tulajdonosok  

A rendőrök lefoglalták az eltulajdonított holmikat és később visszaadták azokat a tulajdonosoknak – írta a police.hu.

Nem volt ismeretlen

A tolvajt előállították a Kiskőrösi Rendőrkapitányságra. A férfi nem volt ismeretlen az egyenruhások számára, ugyanis nem ez volt az első eset, hogy „letért a helyes útról”.

Gázolajat lopott

Az év elején egy keceli ház udvarába mászott be, ahonnan mezőgazdasági gép alkatrészeit, valamint 20 liter gázolajat lopott. Társa eközben a környéket figyelte, nehogy valaki megzavarja a tevékenységüket.

Tízmilliós kárt okozott

Pár nappal később az egyik telephelyről vitt el egy mezőgazdasági gépet, méghozzá úgy, hogy a munkagéppel kiszakította a kaput. Ez esetben a lopási kár közel 10 millió forintra rúgott.

Kutyatápot is elvitt

Egy másik alkalommal pedig takarmányboltba tört be, innen tíz mázsa takarmányt, tizenöt darab 10 kg-os kutyatápot, egy molnárkocsit, valamint 30.000 forint készpénzt zsákmányolt.

Letartóztatták

A 23 éves férfit a kiskőrösi nyomozók őrizetbe vették, és kezdeményezésükre az ügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását, amelyet az illetékes bíróság el is rendelt. Társát kihallgatták a lopás miatt, ő jelenleg szabadlábon védekezhet. A rendőrök vizsgálják, hogy a bűntársak elkövettek-e más bűncselekményeket is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: lopott árun lopott áru. Fotók: police.hu