Dráma a budapesti buszon: a 17 éves lány hiába könyörgött segítségért a sofőrnek, hidegen hagyták a történtek. A férfi először beszélgetni akart a lánnyal, majd miután a fiatal ezt nem akarta, fenyegetőzni kezdett.

Megfenyegették a lányát

Egy felháborodott édesanya írt arról egy budapesti Facebook-csoportban, hogy Pesterzsébeten, az egyik buszon csütörtökön a déli órákban egy éles tárggyal megfenyegették a 17 éves lányát. Az utasok többsége végignézte a megdöbbentő esetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezárta a beszélgetést

Az édesanya leírása szerint a 17 éves lánya a 224-es buszon utazott a Boráros tér felé, amikor a városközpontban egy középkorú férfi leült mellé. Beszélgetésbe elegyedett vele, ám a lány néhány perc múlva lezárta a párbeszédet.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Erőszakoskodni kezdett

 „A férfi ezután elkezdett erőszakoskodni, és ekkor egy 18 év körüli bátor fiatalember rászólt, hogy hagyja abba. Azonban a férfi ahelyett, hogy békén hagyta volna a lányomat, fenyegetőzni kezdett” – írta az anyuka.

Előrefutott a sofőrhöz

Az erőszakoskodó elővett egy éles tárgyat a zsebéből, éles a tömött buszon megfenyegette a lányt és a segíteni próbáló fiút is. A lány megpróbált kibújni a szorult helyzetből, és az egyik megállóban előrefutott a sofőrhöz.

„Nem tud semmit tenni”

Az édesanya azt írta: a lány hiába sietett segítségért a jármű vezetőjéhez, az nem volt kíváncsi a problémájára. „A buszsofőr mondta, hogy nem tud semmit sem tenni, de akkor maradjon itt, vagy ha gondolja, tegyen feljelentést a rendőrségen. A lányomnak szerencsére a sokkon kívül semmi baja nem lett. Vigyázzunk egymásra!” – zárta az asszony a megdöbbentő történetet.

Tegyen feljelentést

A rendőrségre még nem érkezett az esettel kapcsolatban feljelentés. A rendőrség azt javasolja, hogy aki bűncselekmény áldozata lett, mindenképp tegyen bejelentést, írja a Metropol.

Követte utastársát

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról korábban, hogy négy év fegyházbüntetésre ítélt a bíróság egy többszörösen büntetett, 63 éves férfit, aki szóváltás után követte a buszról leszálló egyik utastársát, majd megszúrta márciusban Budapesten.

Szóváltásba keveredtek

A férfi március 17-én reggel a 11. kerületben, a Móricz Zsigmond körtéren szállt fel az utasokkal teli 7-es autóbuszra, ahol szóváltásba keveredett az egyik utassal. Meg is fenyegette a sértettet azzal, hogy amikor leszáll, meglátja, kivel van dolga. 

Nyolc napon túl gyógyult

Amikor utastársa a járat újbudai szakaszán lévő egyik megállóban leszállt, a férfi követte, majd egy kapualjban rátámadt, dulakodni kezdett vele és a felsőtestén megszúrta. A sértett védekezésképpen próbálta megütni a férfit, aki hátrálni kezdett, végül elment. A sértett 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció