Elgázolt egy embert a vonat Békéscsabán, a vasútállomáson. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a város hivatásos tűzoltóit riasztották a balesethez, amelyhez a mentők is kivonultak. Értesüléseink szerint egy MÁV dolgozót ütött el a vonat.

Kórházba vitték

Deményné Tűri Zsanett, a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az esettel kapcsolatban a 24.hu-nak azt mondta, hogy a MÁV dolgozót kórházba vitték a mentők.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Roncsolódott a lába

Az elsődleges adatok szerint roncsolódott a férfi lábának egy része. A mentők a helyszínen sokáig küzdöttek a férfi életéért, végül kórházba szállították. A rendőrség vizsgálja az eset pontos okát és körülményeit.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt a mentőszolgálat

Hangai József, az Országos Mentőszolgálat Dél-alföldi Regionális Mentőszervezetének kommunikációs munkatársa a koroshircentrum.hu-nak azt mondta, a mentésirányítás egy esetkocsit riasztott a helyszínre, valamint indította a szentesi mentőhelikoptert is. Egy férfit súlyos alsó végtagi sérülésekkel láttak el, majd a helyszíni beavatkozásokat követően földi úton stabil paraméterekkel szállították kórházba.

Tragédia Tatabányán

Március elején a tatabányai vasútállomáson a tragikus vonatgázolás történt. Egy Sopronból Budapestre tartó InterCityről szeretett volna megkésve leszállni az a férfi, akit a vonat maga alá gyűrt 

Sokkolták a látottak

Az egyik utas a tragédia után azt mondta, mindenkit sokkoltak a látottak. „Az utolsó előtti kocsiban utaztam, az elején szálltam le és a következő kocsiban utazott az idős férfi. Nagyon kevés leszálló volt a vasútállomáson, de sokan álltak a peronon, gondolom a másik vonatra vártak. Én mentem a felüljáró felé, amikor arra lettem figyelmes, hogy a hármas vágányról kiabál felénk valaki”.  A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Megpróbálta kinyitni az ajtót

„Akkor láttam az ajtó üvegén keresztül, hogy egy idősebb férfi a vagon másik oldalán nyitotta ki az ajtót. Ekkor még állt a vonat” − kezdte a történetet a szemtanú. Ezután a férfi átment a másik ajtóhoz és megpróbálta azt kinyitni, azonban az nehezen engedett. 

A kalauz nem láthatta az utast

„Láttam, hogy elkezdte kinyitni az ajtót, közben a kalauz a legelső vagon elején már intett a vonatnak, hogy indulhat. Szerintem ő nem láthatta, hogy valaki nyitja az egyik ajtót. Mire a férfinek sikerült kinyitnia a zárat, a vonat már lassan elkezdett gurulni. Azt hittem, hogy ezt látva becsukja az ajtót és a vagonban marad” − folytatta az utas, aki szerint olyan gyorsan történtek az események és olyan hihetetlen volt az egész, hogy mindenki csak csendben és kábultan állt a döbbenettől és a sokktól. 

Maga alá gyűrte a vonat

„Leszállt a bácsi rendben a peronra, azonban oldalt továbbra is fogta a kapaszkodót, majd csak annyit láttam, hogy a vonat beszippantotta maga alá. Síri csend volt a peronon, mindenki sokkot kapott szerintem, köztük én is. Senki sem hitt a szemének. A vonat közben gurult tovább. Egy srác azonnal hívta a segélyhívót, én pedig elmentem keresni egy vasutast” – magyarázta a szemtanú.

A mozdonyvezetőt hívták fel

„Közben láttam, hogy nem messze megáll a vonat és elindult gyalog vissza a kalauz. Kérdeztem tőle, hogy észlelték-e a gázolást. Mondta, hogy nem vették észre, hanem a mozdonyvezetőt hívta fel valaki telefonon és szólt neki” − magyarázta a hölgy, aki szerint az volt talán a legmegdöbbentőbb, hogy a sínek között fekvő idős férfi egyáltalán nem szólt semmit, nem kiabált, nem kért segítséget. Mintha a kezét emelgette, nézegette volna. Szerencsére szinte azonnal érkezett segítség. 

Érszorítót tettek a sérültre

Mindenki futva érkezett a helyszínre, a mentők is pár perc alatt kiértek, a tűzoltókkal közösen emelték ki a sínek közül a sérültet. Nagyon sokáig dolgoztak, hogy stabilizálják az állapotát.  A baleset után a rendőrség közölte, hogy 7 perc alatt a helyszínre értek, és azonnal megkezdték a sérült ellátását, érszorítót helyeztek fel a lábára a vérzés elállítása érdekében, továbbá izolációs fóliával takarták be, biztosítva ezzel a hővédelmet a mentősök kiérkezéséig.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció