A nyílt utcán történt a tragédia. Egy másik ember is megsebesült.

Dulakodás előzte meg a véres eseményeket

Magyarbánhegyesen, a József Attila utcában december 7-én 11 óra 45 perc körül összeszólalkozott egymással két férfi, apa és fia. Egy harmadik férfi odalépett hozzájuk, szét akarta választani őket, de a fiú egy késsel megsebesítette édesapját és a harmadik férfit is – közölte szerda délután a rendőrség. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Térképen Magyarbánhegyes

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem lehetett rajta segíteni

Az apa a helyszínen életét vesztette, a hozzájuk odalépő férfi az elsődleges információk szerint könnyű sérülést szenvedett. A gyilkos elmenekült, őt a rendőrök keresik. A Békés megyei rendőrök emberölés bűntett miatt rendeltek el nyomozást.

A polgármestert is igazoltatták

A Beol információi szerint az apa 45, a fiú 25 esztendős volt. A portál által közzétett képeken jól látszódik, ahogy a rendőrök helyszínelnek: szalaggal kerítették körbe az érintett területet. A település polgármestere mondta, elmondta, egy tárgyalás miatt távol volt, s arra ért haza, hogy szirénázó mentőautó hangját hallja, majd a falu szélén rendőrök igazoltatják. A hivatalban dolgozóktól értesült arról, hogy mi történt.

Közmunkásként dolgozhatott

Értesüléseik szerint a feltételezett tettes közfoglalkoztatottként dolgozott a településen és ma is megjelent reggel a munkahelyén, de aztán szó nélkül távozott. A településen már korábban is történtek borzalmas bűncselekmények.

Kegyetlen mészárlás

2016-ben például jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtották azt a férfit, aki aki 2014-ben két embert lelőtt, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített Magyarbánhegyesen. Az ítélet szerint feltételes sem bocsátható szabadlábra a férfi.

Családja ellen fordult

Az 50 éves vésztői férfi volt felesége új élettársát és kislánya nagymamáját végezte ki. A már többször büntetett férfi 2005-ben ismerkedett meg későbbi élettársával, akitől négy év múlva kislánya született. Kapcsolatuk megromlott, a vádlott többször bántalmazta az asszonyt, aki emiatt 2014-ben gyermekükkel együtt hazaköltözött édesanyjához a településre.

Feladta magát

Gyermekelhelyezési per indult, majd miután visszatértek Magyarbánhegyesre, a férfi magához vett egy korábban illegálisan vásárolt 9 milliméteres pisztolyt és kilenc lőszert, majd bement a házba, ahol korábbi élettársa lakott. Amikor a nő és a barátja kiment az udvarra, a vádlott utánuk ment, és lelőtte a férfit, majd az épületben minden felnőttet több lövéssel megsebesített. Ezután a kislányt magához véve elmenekült, de nem sokkal később feladta magát a rendőrségen.

Nem kért bocsánatot

Az elsőként meglőtt férfi és a kislány nagymamája a helyszínen meghalt, a gyermek anyját és a nagymama élettársát életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. Az idős férfi, aki gerincsérülése miatt csak mankóval tud járni, azt mondta, azt sérelmezte, hogy a gyilkos nem kért bocsánatot a mészárlásért. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)