Fel sem tűnt a sofőrnek, hogy előzése balesetet okozott, megállás nélkül tovább hajtott. A dabasi rendőrök hiányos adatokból is azonosították és rátaláltak.

Előzni kezdett

A 4603-as úton közlekedő fekete autó 2022. április 4-én 17 óra 30 perc körül az Üllő és Ócsa közötti szakaszon kezdte előzni a kocsisort. A rosszul felmért manővert csak úgy tudta befejezni, hogy a szemből szabályosan érkező kisteherautó vezetője félrerántotta a kormányt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Keresztbe fordult és egy másik autónak csapódott

Utóbbi keresztbe fordult és egy másik autónak csapódott, a szabálytalanul előző sofőr pedig a két sérült jármű között, kövér gázt adva tovább hajtott – láthatóan az sem érdekelte, hogy megsérült-e valaki.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nagy szerencse

Nagy valószínűséggel a szerencse is közrejátszott, hogy az ütközést a résztvevők sérülés nélkül megúszták.

Elhajtott

Az elszáguldó autóról a színén és a típusán kívül először nem állt más adat rendelkezésre, ám a kocsisorban a baleset miatt megállni kényszerült egyik sofőr a rendszám betűit meg tudta figyelni – ahogy magyarázta, ez nála foglalkozási ártalom, mert egy szervizben dolgozik.

Megtalálták

A szín, a típus és a rendszám első három karaktere elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy a rendőrök azonosítsák, majd szigethalmi otthonából előállítsák az 56 éves férfit, írja a police.hu.

Fotó a helyszínről:

Elismerte

Kihallgatásán elismerte felelősségét, bár úgy fogalmazott: „láttam, hogy a kisteherautó porol, de azt hittem, vissza tudott jönni az úttestre”. Állítása szerint nem hallott csattanást és a visszapillantóba se nézett bele.

Eljárás folyik

A Dabasi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya cserbenhagyás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: police.hu