Egy keresőkutya talált rá arra a menekült fiúra, aki Dunabogdányból tűnt el szombaton. Ilja leukémiában szenved, erős fájdalomcsillapítókat vett be eltűnése előtt. Édesanyja a helyeiktől kért segítséget, ők segítették felkutatni a 21 éves fiút.

Ukrán menekült tűnt el

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, szombaton, Dunabogdányból eltűnt egy 21 éves, leukémiás, ukrán menekült fiú. Eltűnése előtt erős fájdalomcsillapítókat vett be, édesanyja nagyon aggódott érte.

Egy zaklatott asszony ment oda hozzájuk

Kedden részletesen beszámolt az ukrán kisfiú eltűnéséről Facebook oldalán az a dunabogdányi nő, aki éjt-nappallá téve szervezte a súlyos beteg Ilja keresését. „Szombat 11-kor épp végeztünk a lovaink körüli teendőkkel Dunabogdányban a tartási helyükön, amikor a kapun kilépve egy zaklatott asszony állt meg mellettünk telefont szorongatva gyalogosan” – kezdte bejegyzését Háfra Beáta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az aggódó édesanya

Mikor megkérdezték, hogy miben segíthetnek, akkor derült ki, hogy a nő csak ukránul beszél, és a telefonján lévő fordítóprogram segítségével tudta csak elmagyarázni, hogy egy fiút keres.

Búcsúvideót hagyott az édesanyjának

„Szó-szót követett és a csekély információk alapján elvittük őt az emlegetett helyre a kocsival közeli fatelepre. Addigra kiderült, hogy a 21 éves fia tűnt el szombat este 8-kor, leukémiás, gyógyszereket vett be és hagyott búcsú videókat is. Utoljára este 11-kor beszéltek vele, utána lemerült a telefonja” – írja posztjában Háfra Beáta.

Mindenkit mozgósítottak

Az édesanya azt is elmondta, hogy bejelentette fia eltűnését a rendőrségen. Háfra Beáta azonnal mozgósította a helyi kutyásokat. A körzeti megbízott is értesítve lett. Majd szóltak a kutyás mentőegységeknek, illetve az országos keresőoldalakra is felkerült a fiú fotója.

Kutyások keresik a 21 éves Ilját

Forrás: Facebook/Kutyák Határok Nélkül

Bevetették a mentőkutyákat

„Vasárnap délelőtt éppen indultunk fel Bogdányba amikor jelentkezett Látrányi Orsi, hogy akkor ő öltözik és jön területkereső mentőkutyájával Floyddal. Illetve mozgósította mentőkutyás kollégáit is, akik szintén elindultak. Amikor a helyszínre értünk a fiú lakóhelyén az anyukától igyekeztünk több információt megtudni…Annyi támpontunk volt, hogy utoljára látott a fiú fafeldolgozót?, a kőbányát és egy piros háztetőt. Ez alapján indultunk el”.

Elfáradtak a melegben a kutyák

A nagy meleg nehezítette a kutyákat a keresésbe, az állatok nagyon elfáradtak. Ezért váltogatni kellett őket. Voltak mantrailinges kutyák, akik a háztól indultak szagminta alapján és voltak területkutatók, akik alulról a bánya irányából fésülték át a hatalmas erdei területet.

Ez a kutya találta meg Ilját

Forrás: Facebook/Kutyák Határok Nélkül

Eszméltelen állapotban találtak rá

Aztán 19 óra előtt nem sokkal az egyik terület kutató malinois kislány Daira hangos ugatással jelezte, hogy megvan. Ilját eszméletlen állapotban, de élve találták meg. A 21 éves fiúhoz azonnal mentőt hívtak.

Kiemelt kép: kutyás mentőegység, akik részt vettek a keresésben – Forrás: Facebook/Kutyák Határok Nélkül