A 87 éves bácsi eladásra hirdette meg a Balatonszabadiban ismert panziót. Két férfi jelentkezett,  megegyeztek az árban, 200 millió értékben fogtak kezet, aztán ügyvédhez mentek. Furcsa módon egy nyíregyházi ügyvéd intézte a szerződést. Kiderült, hogy semmi sem stimmel és át akarják verni az öregurat. A bácsi észbe kapott és a rendőrségre ment, szerencsére időben.

Meghirdette a panziót

Egy 87 éves balatonszabadi lakos május végén tett feljelentést a rendőrségen. A férfi a panzióként is üzemelő ingatlanját szerette volna eladni, a hirdetésre pedig két nagykállói férfi jelentkezett. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A zugügyvéd mindent előkészített

A vevők az eladó korát kihasználva egy nyíregyházi ügyvédhez vitték a férfit, aki már gondosan előkészített papírokkal várta őket. Az ügyvédnél történtekre csak foszlányokban emlékező áldozat másnap feljelentést tett a rendőrségen, a csalárdság pedig hamar be is igazolódott. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Valótlan tartalmú szerződés

A vevők pár nap múlva egy olyan, egyértelműen valótlan tartalmú, ügyvéd által is ellenjegyzett szerződést nyújtottak be a hivatalba, ami igazolta volna a vételér megfizetését.

200 milliós csalás

Az addigra azonban már elrendelt nyomozásra tekintettel az adásvételt nem jegyezték be, ezzel pedig a somogyi rendőrök egy közel 200 millió forint kárt okozó csalást előztek meg. 

Rácsok mögött a zugügyvéd

A nyomozók július 10-én hallgatták ki a két nagykállói férfit mint társtetteseket, valamint a nyíregyházi ügyvédet mint bűnsegédjüket különösen nagy értékű csalás kísérletének megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök mindhárom elkövetőt őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: A cikkben szereplő panzióról készült felvétel – Forrás: rendőrség