Drámai részleteket tettek közzé a bíróságon a 2021-es dunavarsányi gyilkosság kedden kezdődött tárgyalásán. A vád szerint egy válófélben lévő férj a fiával együtt ölte meg felesége új párját, annak saját udvarán. Az apa kedden önvédelemre hivatkozott a bíróságon. Ott volt az áldozat lánya is, aki sírva nyilatkozott Híradónknak. Ha végül elítélik apát és fiát, akkor legalább 10 évet, de akár életfogytiglant is kaphatnak.

Titkolta, hogy hová költözött

2021. május 3-án gyilkosság történt Dunavarsányban. Egy családi házban öltek meg egy férfit. A szörnyűség után kiderült, hogy az áldozat új barátnőjének és volt férjének aznapra tűzték ki a válóperes tárgyalását. E. Éva akkor, már egy ideje külön élt férjétől. De azt, hogy hová ment, titkolni próbálta férje és fia elől. . A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az udvaron támadtak rá

A két férfi azonban megtudta, hogy hol él az asszony, és azt is tudták, hogy új párjához költözött. A per napjának reggelén a felbőszült férfiak megjelentek K. Gyula dunavarsányi háza előtt. Amikor kilépett az épületből, a fiatalabb, 27 éves férfi egy viperával, a kerítésen keresztül próbálta ütlegelni őt, majd az apjával együtt behatolt az udvarra, ahol közösen támadtak rá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Vascsővel ütött

A szerencsétlen áldozat segítségére a szomszédja sietett, majd a négy személy között dulakodás alakult ki. Ennek során a fiatalabb D. Sándor mindkettejüket többször megütötte a vascsővel. Mindeközben az 54 esztendős apja elővette a vadászkését, amivel nekirontott Gyulának, volt felesége új szerelmének.

Tudta, hogy meg fog halni

A férfi az első szúrás utána menekülni próbált, ám a gyilkos fia feltartotta, lefogta, amíg az apja összesen tízszer megszúrta őt. Húsz percig még a tudatánál volt, s tisztában volt azzal, hogy meg fog halni. A gyilkos feladta magát, fiát három kilométerrel odébb fogták el a rendőrök. A vagyonelrendezés miatti vita során a volt férj, azzal fenyegette a nejét, hogy fel fogja koncolni, megöli, a vád szerint fiával erre is készültek.

Nagyon szerette a feleségét

„Január elsején közölte a feleségem, hogy el szeretne hagyni, váljunk el. Gyula jött érte és vitte el a már összepakolt cuccait. Szerettem a felségemet túlságosan is, megbíztam benne. Az életemet tettem volna rá, hogy ez nem történhet meg, hogy megcsal” – mondta a vallomásában az idősebb férfi.

28 évig voltak házasok

„Sosem piszkáltam, meghagytam a privát szféráját, de esélyem sem volt orvosolni a problémát. 28 év házasság után ez nagyon rosszul esett, nekem ő volt a mindenem”.

Engedéllyel tartották a fegyvereket

A rokkantnyugdíjas férfi súlyos beteg, 97 százalékban nem is lát a szemére, színeket egyáltalán nem érzékel. A szakértő szerint a gondolkodását indulatai jelentősen befolyásolják, s nem képes felelősséget vállalni tetteiért. Fiával engedéllyel tartottak fegyvereket, gyakran jártak együtt vadászni.

Meg akart halni

„A tervem az volt, hogy megnézem, Éva bent van-e. Arra nem számítottam, hogy Gyula belém vágja a csákányt. Ahogy csapott felém, néhányszor szúrtam felé gyorsan egymás után. Meg akartam állítani, de megölni nem. Húsz évet vadásztam, a fiammal jártam ki a természetbe, de annyira rossz volt a szemem már, hogy fél méterre sem láttam. Nincs éles látásom: olyan mintha egy óriási ködben állnék állandóan. Nem tartottam ezt már életnek, ezért meg akartam halni” – mesélte.

Jó kapcsolatot ápolt az anyjával

A fia, ifjabb D. Sándor is vitatja a történteket. „Édesanyámmal nekem jó kapcsolatom volt. Ahogy megkért, mindig egy olyan számon hívtam, amit apám nem is tudott. Még a haláleset előtt egy nappal is felköszöntöttem” – mondta a nő fia.

Lélegeztetőgépen volt a lánya

A 48 éves áldozat egy helyi rockbandában énekelt, két ikerlánya született. „A tragédia idején a koronavírus miatt mindketten várandósan kerültünk kórházba. Rajtam császármetszést is végeztek, majd öt napig voltam lélegeztetőgépen. Az intenzívről kijőve még beszéltem apuval, fotót is küldtem neki az unokájáról, akivel már nagyon várta, hogy találkozzon. Aztán édesanyám közölte a lesújtó hírt” – mondta az áldozat lánya a tárgyalás után.

Ezt kívánja a fiúnak

„A gyilkos a betegségei miatt már úgysem szabadul élve, de szeretném, hogy a fia minél többet kapjon. Ha ő nem fogja le, apám még mindig élne” – mondta a Blikknek Zita.

Boldogok voltak Évával

„Nagyon szépen alakult az élete, és boldog volt. Megtalálta az igaz társát, és várta az unokáit. Nem tett semmi rosszat, csak azt az önzetlen szeretetet adta a párjának, amit megérdemelt. Azután jöttek össze, hogy Éva elköltözött otthonról, addig csak segített neki, amiben tudott. Most már a gyermekeinkben él tovább az édesapánk” –mondta az áldozat másik lánya, Klaudia. . A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu