A Fejér Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki 2022. július 16-án egy nyugdíjas tanítónőt vert agyon Polgárdiban.

Közös udvar

A vádirat szerint a férfi 2022. június elején költözött a Polgárdiban lévő sorházi házrészbe, ahol közös udvarral rendelkezett a sértettel és annak unokaöccsével. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Segítségért kiabált az asszony

A férfi az udvaron olvasott és cigarettázott, amikor a sértett megkérte, hogy cserélje ki a gázpalackot. A vádlott ezt követően bántalmazta a 70 éves asszonyt, aki a földre került és segítségért kiabált.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kalapácsfejjel ütötte

A támadó a sértett elhallgattatása érdekében a garázsból magához vett egy nyél nélküli, 14 cm hosszú kalapácsfejet és azzal tízszer tarkón ütötte a földön fekvő áldozatot.

Még lélegzett

A férfi gyorskötözőt tekert az asszony nyakára, műanyagzsákot húzott a felsőtestére, majd mikor észlelte, hogy a sértett még lélegzik, a gyorskötözőt tovább szorította.

Ponyvába tekerte

A férfi az élettelennek tűnő testet egy ponyvába tekerte, bálamadzaggal összekötözte, a garázsba húzta, majd arra háztartási hulladékkal teli zsákokat helyezett.

Megtalálták

A sértett eltűnését az unokaöccse jelentette be, a rendőrök aznap megtalálták az elrejtett holttestet. A sértett halálának közvetlen oka az oxigénhiányos állapot miatti agykárosodás volt, amelyhez a nyaki verek leszorítása vezetett.

Fegyházba mehet

Az ügyészség a vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, a letartóztatás fenntartását, valamint annak megállapítását indítványozta, hogy a vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció