Négy évet ült ártatlanul börtönben az a férfi, akit 18 év fegyházra ítéltek, mert a vád szerint brutálisan meggyilkolt és kifosztott egy idős asszonyt. A Debreceni törvényszék felmentette a férfit, mert nem volt hitelt érdemlő bizonyíték ellene. Közben titkosszolgálati módszereknek köszönhetően a rendőrség elfogott egy másik férfit, akit most a gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak.

10 évvel ezelőtt történt a gyilkosság

Tíz évvel ezelőtt egy a borsodi Kovácsvágás egyik házában vertek agyon egy idős asszonyt és vitték el az összes megtakarított pénzét.

A rendőség elfogta a fiatal férfit

A rendőrség egy fiatal férfit elfogott, majd azzal gyanúsította meg, hogy kirabolta és kegyetlenül meggyilkolta áldozatát. A vádirat szerint állon ütötte az asszonyt, amitől az a földre zuhant, ahol a támadó tovább ököllel tovább ütötte a fejét, végül pedig a nyakát a hátrafeszítve eltörte a nő nyakcsigolyáját.

A vádlott ártatlannak mondta magát

A férfit első fokon 18 év fegyházra ítélt a bíróság. Csendi Tibor végig azt hangoztatta, hogy ártatlan , ezért fellebbezett.

Néhány hónap múlva felmentették

A Debreceni törvényszék néhány hónappal később bizonyíték hiányában fel is mentette, mivel a másodfokú bíróság nem talált olya kétséget kizáró bizonyítékot, mely bizonyítaná a vádlott bűnösségét.

Újra családjával lehet Tibor

A férfi így boldogan, de mégis megtörve távozott a bíróságról. Mert bár Csendi Tibor örül, hogy újra családjával lehet, de az elmúlt években minden értelemben tönkrementek – írja az atv.hu.

Az új gyanúsítottat a titkosszolgálat találta meg

A rendőrség közben egy besúgónak köszönhetően, egy új gyanúsított telefonját kezdte lehallgatni, akitől titokban DNS-mintát is beszereztek, amely megegyezett az áldozat körme alatt talált mintával.

Kártérítést kérhet

Csendi Tibor pedig a jogtalan fogvatartásért kártalanításért perelhet, mely magában foglalja a jogtalan szabadságelvonással járó hátrányok kiküszöbölését. Így például sérelemdíjat, ami a jogtalan fogvatartás okozta esetlege hátrányos pszichés elváltozás miatt jár –mondta Meggyesi Attila, ügyvéd.

Letartóztatták a gyanúsítottat

Az új gyanúsítottat letartóztatták, ellene gyilkosság és kifosztás miatt indítottak eljárást.

Kiemelt kép: Csendi Tibor, az ártatlanul elítélt férfi – Forrás: RTL klub