Egy Bács-Kiskun megyei nő úgy akarta felvetetni 3 éves kislányát a kórházba, hogy nyugatót kevert az italába. A kisgyermek életveszélyes állapotba került. Vádat emeltek az anya ellen.

Felhívta a kórházat

Az öt kiskorú gyermeket nevelő nő 2020. március 20-án többször betelefonált a kecskeméti kórházba, hogy a hároméves kislánya otthon belázasodott, ezért szeretné a kórházi ellátását kérni.

Otthoni ápolást javasoltak

A járványügyi helyzet miatt az orvosok azt javasolták, hogy otthon csillapítsa a gyermek lázát, és beszéljen a háziorvosával, a vádlott azonban hajthatatlan volt.

Mentő vitte a kórházba

A mentők az anyát és kislányát beszállították a kórház gyermekgyógyászati osztályára. A kezelőben az ügyeletes orvos megvizsgálta a kislányt, aki nem volt lázas, jó állapotban volt.

Ez is érdekelhet

“Kevesebbet ért, mint az öccse” – borzalmas élete volt szülei mellett a 10 éves kisfiúnak, megverték és ágyneműt sem vettek neki

Követelte, hogy tartsák a kórházba

A vádlott ennek ellenére többször mondta, hogy a gyermek otthon háromszor is összeesett, ezért mindenképpen szeretne vele a kórházban maradni. Hívás nélkül visszament a gyermekkel a kezelőbe, és a tünetmentes kislányt vízzel locsolta, majd egyre agresszívebben követelte, hogy tartsák a kórházban.

Nyugtatót kevert az italába

Azt is mondta, hogy bármit elkövet, hogy ne küldjék haza. Ezután a nő a nála lévő nyugtatóból 8-9 szemet a kislány cumisüvegében lévő baracklébe kevert, azért, hogy a sértett rosszullétre utaló tüneteket produkáljon és a kórházban maradhassanak.

Elveszítette az eszméletét

A gyermek rövidesen ivott is a cumisüvegből és rosszul lett, elvesztette az eszméletét. Az orvosok az előzmények miatt mérgezésre gyanakodtak, és azonnal elkezdték a kislány intenzív ellátását.

A kórház értesítette a rendőrséget

Szerencsére a gyermek a kezelés hatására mintegy fél óra után visszanyerte az eszméletét. A kórház a mérgezés miatt értesítette a rendőrséget és a gyermekvédelmet, a helyszínre érkező rendőrök a vádlottól le is foglalták a nyugtatót.

Megfulladhatott volna

A kislány az ellátás előtt életveszélyes állapotban volt. Ha nem kapott volna időben segítséget, nagy eséllyel megfulladhatott volna.

Letartóztatták az anyát

A főügyészség a letartóztatásban lévő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja és végrehajtandó börtön, valamint közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben.

Kiemelt kép: illusztráció