Egy súlyosan beteg kislány édesanyja nap mint nap egyedül küzd a gyermekéért. A kis Szofi két nappal a születése után kis híján életét vesztette. Koraszülött volt, a terhesség 27. hetében jött világra, mindössze kétnaposan azonban agyvérzést kapott. A kislány már 13 műtéten van túl és minden megpróbáltatása ellenére is hatalmas benne az élni akarás.

Egy babát már elvesztettek

Szofi érkezését nagyon várták a szülei, ugyanis egy babát előzőleg már elveszítettek. A terhesség alatt a várandós kismamát fokozottan figyelték, azonban váratlan esemény történt: a kislány két nappal a születése után kis híján életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kétnaposan agyvérzést kapott

Szofi születése óta azért küzd, hogy élhessen: koraszülött volt, a terhesség 27. hetében 890 grammal és 35 centiméterrel jött világra, egészségesen, azonban mindössze kétnaposan agyvérzést kapott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem adták fel

Szofi és édesanyja, Beatrix azonban annak ellenére sem adta fel soha a harcot, hogy halmozottan sérült, többszöri agyvérzés után tüdővérzést is kapott, később pedig elvesztette a látását.

13 műtéten túl

A kislány már 13 műtéten van túl és minden megpróbáltatása ellenére is hatalmas benne az élni akarás. Beatrix egykor óvónőként dolgozott, de már minden idejét kislányával tölti.

Édesapja új életet kezdett

Sorsuk akkor vált különösen nehézzé, amikor Szofi édesapja úgy döntött, hogy új életet kezd, amelyben beteg kislányának már nem jutott hely.

A kapocs

„Ha én nem vagyok, akkor ő nem létezik. Én vagyok a kapocs közte és az élet között, úgyhogy akármilyen nehéz is ez egy olyan szeretetteljes szolgálat, ami egy egész életen át tart” – mondta az asszony a Tényeknek.

Ha segíteni szeretne

Ha támogatni szeretnéd a kis Szofit, itt tudod megtenni: Számlatulajdonos: Együtt Szofi Mosolyáért Számlaszám: 11600006-00000000-98199749 Közlemény: Adomány

Megállt a szíve

Ahogy arról a BudapestKörnyéke.hu beszámolt, borzalmas dolog történt májusban a 7. osztályos Dáviddal: testnevelés órán megállt a szíve. A gyermeket visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett.  A tragikus eset után a kisfiú újraélesztését azonnal megkezdték, majd mentőhelikopter vitte a Heim Pál Gyermekkórházba. Dávidnál súlyos oxigénhiányt észleltek, visszafordíthatatlan agykárosodást szenvedett.

Szörnyű telefonhívás

Az anyukája délben kapta a telefonhívást: nagyon nagy a baj, a fiát mentőhelikopter fogja elvinni. Dávidot lélegeztetőgépre tették, szondával a hasában, valamint kapott pacemaker-t, hogy a jövőben hasonló szívleállás ne történhessen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció