Dominik tavaly, február 15-én, pont a féltestvére, a hat éves Gergő születésnapján hunyt el. A kisfiú 4 éves kora óta asztmás volt. Egy hokimeccs után lett rosszul, többször újra kellett éleszteni. Édesanyja fia szerveit felajánlotta, a 15 éves Dominik halálával 5 ember életét mentette meg.

Jégkorcsolyázni ment

A 15 éves fiú, tavaly februárban jégkorcsolyázni ment egy barátjával, de estére nagyon rosszul érezte magát, az asztmaroham miatt kétszer leállt a szíve és kórházba kellett vinni.A családban több asztmás is van, a kisfiút is minden évben vitték felülvizsgálatra, szűrésekre és folyamatosan szedte a gyógyszereit. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Normális életet élt

 „Bele sem gondoltam, hogy ez egy ilyen kimenetelű betegség lesz. Lényegében, amikor nem volt kemény tél, ami előhozta az asztmáját, vagy nem volt egy olyan környezetben, ahol például macskaszőr van, akkor ő teljesen normális életet tudott élni, járt hokiedzésre is” – mondta a kisfiú édesanyja.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Szakközépiskolába járt

A család a 17. kerületben él. Egy hét éves fiuk van, két nevelt gyermekük, valamint Dominik édes testvére. A fiú, halála előtt fél évig szakközépiskolába járt, jót tett számára a környezetváltozás. Új barátai lettek, szerelmes lett, sikereket ért el az iskolában, pont elkezdett volna kiteljesedni.

Felajánlotta szerveit

Dominik halála után, édesanyja felajánlotta fia szerveit. „Amikor megkaptam a donációs papírt, akkor derült ki, hogy február 15-én ő is életet adott, méghozzá több, mint öt másik embernek” – mondta a Borsnak a gyászoló szülő. 

A szeretet ajándéka

„Életeket menteni és a szenvedőket meggyógyítani a szeretet ajándéka, és a szervek adományozása sokak életének meggyógyításának egyik módja. Ennek tudatában írtam alá a donációs papírt” – mondta Nikolett.

Enyhíti a fájdalmukat

„Ha Dominik tudta volna, hogy mi történik, biztos vagyok abban, hogy ő maga is azt akarta volna, hogy segítsek másokon. Dominik elvesztését soha nem fogom tudni rendesen feldolgozni, de az, hogy az ő távozása másnak az életet jelentette, valamelyest mégis enyhíti a fájdalmamat”.

Jeleket küld

Az édesanya szerint fia jeleket küld neki a túlvilágról. Például az egyik nap Dominik szobájában egy szív alakú fényfolt jelent meg a falon.  „Csak remélni tudom, hogy bárkik is kapták a fiam szerveit, valóban értékelni fogják az élet minden egyes pillanatát”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció