Egy nyitva maradt hátsó ajtón osont be a tettes Budapesten, egy 8. kerületi élelmiszerboltba, majd elemelte a pénzkazettát és egy mobiltelefont. Balszerencséjére azonban a saját készülékét elhagyta, és ez alapján azonosították, majd fogták el józsefvárosi rendőrök.

Ez aztán a pech!

Az elkövető még szeptemberben, kora reggel ment be egy Szentkirályi utcai élelmiszerüzletbe a nyitva felejtett, hátsó raktárajtón át. Magához vette a pénzkazettát, amelyben 12 ezer forint volt, valamint egy mobiltelefont, majd futva távozott. A sietség közben azonban a saját készüléke kiesett a zsebéből. Pechére az üzlet tulajdonosa találta meg a készüléket, és átadta a zsaruknak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyorsan azonosították

A nyomozóknak ezután könnyű dolguk volt, hiszen a telefonban talált információk, valamint a kamerafelvételek alapján azonosították az elkövetőt, G. Márkot (31), és kiadták a körözését. A férfire már másnap este felfigyeltek a járőrök a Népszínház utcában és ezután felgyorsultak az események.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem is sejtette, hogy keresik

„Gépkocsis járőrszolgálatot láttunk el Tolnai Richárd őrmester, járőrvezetővel, amikor észrevettem egy férfit a Népszínház utcában, aki nagyon hasonlított arra a tolvajra, akit előző nap azonosítottunk a térfigyelő kamerán. Szóltam a kollégának, hogy tolasson vissza. Kiszálltunk, és odamentünk hozzá igazoltatni. Ő volt az. Nem is sejtette, hogy keressük. Előállítottuk a Kerületi Rendőrkapitányságra” – mondta Petneházi Zoltán zászlós, a 8. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja.

Más is volt a rovásán

Kiderült, nem ez volt az egyetlen bűncselekménye. A kamerafelvételek alapján szintén ő gyanúsítható azzal, hogy előző nap, szintén a hátsó ajtón át bejutott egy kerületi pékségbe is, ahonnan elvitt egy táskát, benne a sértett személyes okmányaival, bankkártyájával, telefontöltőjével, fülhallgatójával, továbbá 20 ezer forinttal.

Őrizetbe vették

G. Márkot üzletszerűen elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekményekkel gyanúsították meg. Mivel a többi bűntényt Ferencvárosban követte el, a 9. Kerületi Rendőrkapitányságon vették őrizetbe, és a bíróság rendelte el letartóztatását – írta meg a police.hu oldal.

40 milliós rablás

A Kékvillogó.hu írta meg a nyáron, hogy 40 milliós rablást hoztak tető alá Balatonbogláron. A jelentős értékű zsákmány része volt nagy mennyiségű gázolaj, motorolaj, búvárszivattyú, de még gyémánt fúrófej is. A rend éber őrei gyorsan felgöngyölítették az ügyet és elfogták a két gyanúsítottat, egy vácszentlászlói és egy kecskeméti férfit.

Mindent vittek

A nyomozás adatai szerint június 13-a és 19-e között akkor még ismeretlen tettesek betörtek egy balatonboglári cég telephelyére, ahonnan nagy mennyiségű gázolajat, motorolajat, búvárszivattyúkat, gyémánt fúrófejeket, valamint egyéb szerszámokat loptak el közel 40 millió forint értékben. 

Gyorsan dolgoztak a zsaruk

A fonyódi rendőrök a gyors és alapos adatgyűjtés során, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság felderítőinek segítségével néhány nap alatt azonosították a feltételezett elkövetőket, akiket június 23-án elfogtak és a Fonyódi Rendőrkapitányságra állítottak elő.

Sikeres házkutatás

A tolvajok lakhelyén tartott kutatás során az eltulajdonított tárgyak egy része is előkerült. A nyomozók az 51 éves vácszentlászlói és a 49 éves kecskeméti lakost lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket és kezdeményezték letartóztatásukat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció