Egy autóval ütközött a 100E jelzésű autóbusz vasárnap délután a Ferihegyi úton, így most arrafelé hatalmas a torlódás.

A belváros felé történt a baleset

A Ferihegyről bevezető úton, a vecsési elágazástól Budapest felé vasárnap délután a 100E jelzésű reptéri járat összeütközött egy személygépkocsival. A helyszínre kivonult a tűzoltóság is, hatalmas dugó alakult ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó is készült az eset után

Pár napja a Szél Kálmán téren történt baleset

Ahogy korábban a Budapestkörnyéke.hu is megírta, jelzőtáblának, villanyoszlopnak, majd a pirosnál álló autónak ütközött egy autóbusz Budapest 12. kerületében, a Széll Kálmán téren. Az autóbusz vezetője rosszul lett, újraélesztették, majd kórházba vitték.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rosszul lett a volán mögött

Péntek délután egy Mercedes turistabusz a Szilágyi Erzsébet fasorban haladt a Széll Kálmán tér felé, amikor a járművet vezető férfi rosszul lett a volán mögött. A busz iranyíthatatlanul gurult tovább, és a Széll Kálmán téri jelzőlámpánál először egy Mercedes oldalát végighúzta, majd felhajtott a kanyarodó és az egyenesen haladó sávok között lévő járdaszigetre, ahol kidöntött egy jelzőtáblát, nekiment egy villanyoszlopnak és leszakította róla a jelzőlámpát.

A piros lámpánál álló autóknak ütközött

Itt sem állt meg azonban a busz, lassan átgurult a kereszteződésen, áttért a szembejövő oldalra, ahol a piros jelzésnél álló autóknak ütközött: először egy KIA Sportage-nek és egy Toyota Yarisnak, majd ezeket a mögöttük álló Toyota Priusnak és Skoda Octavianak tolta.

Kiemelték a sofőrt a buszból

A szemtanúk, köztük egy motoros futár a buszhoz rohantak, kívülről a vésznyitóval kinyitották az első ajtaját és kihúzták az eszméletlenül a kormányra borult sofőrt, lefektették a földre és megkezdték az újraélesztését.

Sikeres volt az újraélesztés

Nemsokára megérkeztek a mentők, ők folytatták a műveletet, amely végül sikeresnek bizonyult és háromnegyed órával a baleset után kórházba tudták szállítani a férfit. Az öt autóban összesen nyolcan utaztak, ők nem sérültek meg, a busz fedélzetén pedig nem tartózkodtak utasok. A helyszínre a fővárosi hivatásos és a rózsadombi önkéntes tűzoltókat riasztották, de végül nem kellett beavatkozniuk.

Hatalmas torlódás

A baleset miatt hatalmas torlódás alakult ki a Széll Kálmán térre vezető utakon, a 39-es, a 128-as és a 129-es autóbusz pedig egy órán keresztül terelve közlekedett a Széll Kálmán tér M, valamint a Batthyány tér M+H felé, nem érintette a Maros utca megállót. A 39-es autóbusz nem érintette a Maros utcai rendelőintézet megállót sem. Az 5-ös autóbusz szintén terelve közlekedett a Pasaréti tér felé, nem érintette a Széll Kálmán tér M (Csaba utca) megállót.

Egy nappal korábban a 19. kerületben volt ütközés

Busz és személyautó ütközött a főváros 19. kerületében, a Gutenberg körúton. Műszaki mentés céljából a fővárosi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre.

Megint busz ütközött

Rájár a rúd mostanában a Mercedes Conecto csuklósbuszokra, az elmúlt hat napban ez a negyedik, amely balesetet szenvedett. Ezúttal a kispesti Wekerle-telepen menetrend szerint közlekedő 148-as viszonylat ütközött egy szabálytalan Opel Astrával, közölte portálunkkal a BudapestKörnyéke.hu helyszíni tudósítója.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Videa/Metropol