Baleset miatt lezárták az M5-ös autópálya Szeged felé vezető oldalát szombat délelőtt Kecskemét térségében – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Egy ember megsérült

Azt írták, az autópálya 80-as kilométerénél két személyautó ütközött, a balesetben egy ember megsérült. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lezárták az útszakaszt

A helyszínelés idejére a rendőrök lezárták a sztráda érintett szakaszát, és a forgalmat az 5-ös főútra terelik. Az autópályára a 445-ös útról lehet visszahajtani.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Hatalmas a torlódás

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a környéken nagy a torlódás. Az útzár feloldása után is sokáig torlódásra kell számítani a környéken.

Három hete halálos baleset történt az M5-ösön

Ahogy arról korábban a Kékvillogó.hu is írt, egy gépjármű Szeged irányába közlekedett vasárnap késő este az M5-ös autópályán. Kecskemétnél azonban átrepült a szalagkorlát felett, majd egy autónak ütközött.

Nagy baj történt

Két személy a baleset helyszínén meghalt. Ezen felül két sérültje volt a karambolnak. Közülük az egyik személy még az éjszaka folyamán elhunyt.

Lezárták az autópálya egyik felét

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát lezárták a rendőrök a helyszínelés idejére. Az autósokat a 90-es kilométernél terelték le a sztrádáról. A helyszínelés azóta befejeződött, így ismét megnyitották az autópályát a főváros felé vezető oldalon.

Lezárták az autópálya egyik felét

Az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalát lezárták a rendőrök a helyszínelés idejére. Az autósokat a 90-es kilométernél terelték le a sztrádáról. A helyszínelés azóta befejeződött, így ismét megnyitották az autópályát a főváros felé vezető oldalon.

Hiába tekert a védett úton a kerékpáros

A balesetben életét vesztő kerékpáros a kijelölt kerékpárúton tekert, amely szalagkorláttal volt elválasztva az úttesttől. Azt, hogy a Mercedes miért ment neki a padkának, nem lehet tudni. A kerékpáros életéért hosszasan küzdöttek, ám a kórházba szállítást követően elhunyt.

Nagy sebességgel hajtott a balesetet okozó autós

Bár az Árpád hídon 70 km/h a legnagyobb megengedett sebesség, a Mercedes biztosan 100 km/h feletti tempóval közlekedett. A szalagkorlát 70 km/h-s sebességig biztosan megvédte volna a kerékpárost. Ezt Boncsér Sándor igazságügyi gépjármű szakértő mondta el az RTL híradó számára.

Erre lehet következtetni

Abból, hogy az autók 150 métert sodródtak a becsapódást követően, arra lehet következtetni, hogy 130-150 km/h-s sebességre volt szükség. A hatóságok halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt eljárást indítottak. Az RTL úgy tudja, hogy vizsgálják, a két autó sofőrje egymással versenyzett-e.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu/Illusztráció