Tragédia az alsóbélatelepi strandon. Egyszerre veszthette életét vasárnap délután a Balatonban egy testvérpár. A 13 éves fiú életét nem tudták megmenteni, 17 éves testvérének holttestét csak órákkal később találták meg. A vízimentők 4 hajóval keresték az idősebb fiút.

Vízbe csúszott a testvérpár

14 óra 35-kor érkezett bejelentés, hogy valaki vízbe fulladt a Fonyód-Bélatelepnél. Egy 13 évess fiú valamint 17 éves bátyja gumimatraccal mentek a vízbe, amiről valamilyen módon a vízbe csúsztak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az idősebb testvért keresték

A fiatalabb fiú holttestét megtalálták, az idősebb fiút még keresik – mondta a tragédia után nemsokkal Orbán Zoltán, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem tudták újraéleszteni a 13 éves fiút

A 13 éves fiút próbálták újraéleszteni, de nem sikerült. 15 óra 31-kor a halál beálltát állapították meg – írja a Balatonkörnyeke.hu

Helikopterrel is keresték a 17 éves fiút

Közben a 17 éves testvért a szárazföldi és a vízi rendőrségi egységek és helikopterről is figyelték a vizet a helyszínen. A szülők a tragédia alatt a parton voltak a 3. gyermekükkel.

Állítólag SUP-pal mentek a vízbe

A Likebalaton.hu-nak a helyszínen lévő fürdőző azt mondták, nem matraccal, hanem SUP-pal mentek a vízbe a fiúk, de ezt a rendőrség nem erősítette meg. Az adatok gyűjtése még zajlik.

Megtalálták a másik testvér holttestét

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint nemrég megtalálták a  17 éves fiú holttestét a Balatonban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Sokan kerültek bajba

A nap folyamán többen kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan kikerülni. Műszaki hibás vitorlás utasait, valamint elsodródott Kite szörfösöket segítettek ki szorult helyzetükből.

Itt lehet segítséget kérni

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt, személyeket észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: Facebook/Vízimentők