Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért előre kitervelt emberölés, és más bűncselekmények miatt a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség arra a férfira, aki megölte a volt élettársa új párját tavaly nyáron az LGT -s Karácsony János és Solti János, valamint a Zenevonat közös koncertjén.

O. Szilveszter 2015-től élettársi kapcsolatban élt a párjával Polgáron. A kapcsolatukból két gyermek született. A pár nem dolgozott. Csak néha végeztek alkalmi munkát, ezért folyamatosan anyagi nehézségekkel és lakhatási gondokkal küzdöttek.

Később kölcsönös vonzalom alakult ki a nő és O. Szilveszter gyerekkori barátja H. Ernő között, ezért az asszony gyermekeivel együtt a másik férfihoz költözött, hogy együtt éljenek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Miután a férfi ezt megtudta, a közösségi oldalakon rendszeresen megfenyegette az exét az új párjával. O. Szilveszter féltékenysége egyre nagyobb lett, ezért többször is megöléssel fenyegette a volt élettársának új barátját – írja a 24.hu.

O. Szilveszter augusztus 2-án Polgáron tartózkodott, és meglátta a volt élettársát az utcán. Odament hozzá és a hajánál megragadva lerántotta a kerékpárról az asszonyt, majd ököllel többször is fejen ütötte. A bántalmazás következtében a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett.

Az ominózus napon volt az a bizonyos koncert a település főterén. Ezen részt vettek a sértettek is a családtagjaikkal, és O. Szilveszter is, aki kést vitt magával. Mobiltelefonján élőben közvetítette, hogy éppen mit csinál és azt hangoztatta, hogy meg fogja ölni volt élettársa barátját. Meglátta a neki háttal álló férfit és ráugrott. Mindketten a földre estek. A dulakodás során O. Szilveszter nyakon, és derékon szúrta H. Ernőt. A férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a kialakult belső elvérzés miatt kórházba szállítása közben meghalt.

A főügyészség életfogytiglant kért O. Szilveszterre előre kitervelten elkövetett emberölés miatt. A főügyészség a vádiratban a büntetés konkrét mértékére is indítványt tett arra az esetre, ha a férfi már az előkészületi ülésen beismeri a tettét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: police.hu