Belefutott a traffipaxba az az autós, amely Szolnokon 50 km/h-ás sebesség helyett 116 km/h-val száguldozott. 130 ezer forintot kell fizetnie. Dubajban rémesen magas bírságokkal szorítják rá az autósokat a szbálytiszteletre.

A Szolnoki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztály járőrei Szolnok belterületén sebességellenőrzést tartottak, amikor ismét egy gyorshajtóval szemben intézkedtek, aki a megengedett 50 km/óra helyett 116 km/óra sebességgel hajtott.

A 45 éves helyi férfi jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt, mellyel nemcsak saját, de mások épségét is veszélyeztette.

 rendőrség közleménye szerint „Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a sebességhatárok be nem tartása potenciális balesetveszélyt hordoz magában, és a gyorshajtás számos esetben tragikus kimenetelű helyzetet teremt. A sebességtúllépővel szemben alkalmazott szankció – a bírságon kívül -, a vezetői engedély elvesztése, amennyiben a nyilvántartott pontjainak száma eléri a 18-at.” – írják.         

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrei az életveszélyes helyzetek megelőzése és a közlekedési balesetek visszaszorítása érdekében rendszeres sebességellenőrzést végeznek.

Dubajban horribilis bírság jár

Az Egyesült Arab Emirátusok legnagyobb városában, Dubajban a legtöbb úton 500 méterenként automata traffipaxok vigyáznak a sebességre, a kereszteződésekben pedig kamerák figyelnek mindent – írja a LikeNews.hu hírportál. Dubajban azért alkalmaznak brutálisan magas, nagyjából 300 ezer forinttól induló bírságokat, hogy így kényszerítsék rá a világ különböző országaiból érkezett, gyakran botrányos vezetési kultúrájú sofőröket a szabálytiszteletre. Dubajban jelentősen csökkent a közlekedési balesetek száma, minden zebránál elengedik a gyalogosokat és nincs száguldozás az utcákon, szabálytisztelők az autósok.

<

Kiemelt kép: A rendőrség Szolnokon készült traffipax-felvétele – Forrás: police.hu

<
<