A tavasz és nyár beköszöntével sokan szeretünk nagytakarítást tartani. Ennek sokszor része a felesleges és felhalmozott holmik szelektálása, és a nem szükséges daraboktól való megválás is. Mindezek miatt természetesen sokan szeretnénk új bútorokat is beszerezni, hogy kicsit feldobjuk otthonunkat a jóidőre.

Ha te is hasonló lakás felújításon vagy átalakításon gondolkodsz, az idei nyári trendeket érdemes ismerned. Nézzük meg együtt, hogy mik közül választhatsz!

Színtrendek

A 2022-es év színtrendjei a minimalista stílus, valamint a természetes árnyalatok kedvelőinek biztosan egyből elnyerik tetszésüket. A legtrendibb választások ugyanis a krém, bézs, karamell, terrakotta lesznek. 

Bútor trendek

Az idei évben a természetesség, a fenntarthatóság és a nosztalgia lesznek az alapvetően meghatározó szempontok. Tehát lakásodat úgy tudod majd berendezni, hogy meghitt és nyugodt hangulatot eredményezzenek, szem előtt tartva a letisztult dizájnt is. 

Amikor kanapét választasz majd, érdemes a természetességet és az egyszerűséget szem előtt tartanod. A természetesség jegyében igyekezz hagyományosabb anyagokat választani, mint például gyapjú, pamut vagy selyem kárpitozás. Mindezt érdemes a fent említett színpaletta felhasználásával választani, hogy a természetesség uralkodjon a szobákban. Az egyszerűség pedig a kevés sokszor több elvét jelenti, azaz több különálló fotel beszerzése helyett válassz inkább egy nagy méretű sarokkanapét. A sarokkanapék között biztosan megtalálod a neked leginkább tetsző darabot. Sokat segítenek továbbá az extra funkciók is, mint például a kinyithatóság vagy az extra tárolási lehetőség.

Hasonlóan a kanapékhoz, a különböző polcok kiválasztásakor is tartsd szem előtt a természetességet és nosztalgiát. Érdemes tehát jó minőségű fából választanod polcokat, hiszen ezek nagyszerűen illenek majd a fent említett ülőbútorokhoz. Továbbá, igyekezz a neutrális színeket – fehér, fekete – természetesebb és melegebb árnyalatokra cserélni. 

Dekoráció

Mindezeket tökéletesen kiegészítheted természetes dekorációkkal. Legyen szó növényekről, kerámiákról vagy visszafogott festményekről, igyekezz a színárnyalatokat helyesen kiválasztani.

Összességében látható, hogy a 2022-es trendek a megnyugtató és természetközeli hangulatot igyekeznek elhozni otthonodba. Mindez olyan összhatást eredményez majd, amely hatására ki sem akarsz majd lépni lakásodból!

A fotó forrása: Dariusz Jarzabek / Shutterstock.com

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.