Fél évvel ezelőtt vonult be a börtönbe Galambos Lajos, aki mint ismert mentővel érkezett meg a börtönkapuba. A zenész az elmúlt időszakban minden erejével azon volt, hogy szabadulhasson, ám úgy tűnik, hiába minden próbálkozás, le kell ülnie a rá kiszabot büntetést.

Április végén vonult be

Ahogyan azt megírtuk, április 26-án délelőtt 10 órakor kezdte meg a börtönbüntetése letöltését Lajcsi Baracskán. Ebből valójában négy hónapot már letöltött előzetesben, így csak 3 évet és 2 hónapot kell rácsok mögött töltenie egyhuzamban. Legalábbis elvileg, mert pontosan nem lehet tudni, mennyit kell még rácsok mögött tölteni, ez sok mindentől függ, de nem kizárt, hogy ha minden jól alakul, akkor fél év múlva kiengedik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azóta már kórházban is volt

Pár nappal a börtönbe vonulását követően előbb a gyengélkedőre vitték orvosi vizsgálatra, majd kórházba is kellett szállítani. A berettyóújfalui központi kórházban ápolták, végül azonban visszakerült a börtönbe. Onnan többször is olyan hírek láttak napvilágot, hogy nincs jól, romlik az állapota.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Otthonápolási kérelmet adott be

Galambos Lajos otthonápolási kérelmet adott be az egészségügyi állapota miatt. Ezt azonban elutasították. A börtön orvosa úgy látta, Lajcsi részben vagy egészben el tudja látni önmagát a rácsok mögött a mindennapok során.

Romlott az egészségi állapota

Az ügyvéd, dr. Csontos Zsolt akkor elmondta, amióta megtudta Lajcsi a számára kedvezőtlen döntést, tovább romlott az állapota. A hír elszomorította, így minden reménye szertefoszlott azt illetően, hogy otthon töltheti le a büntetését. A trombitaművész kizárólag folyékony halmazállapotú táplálékot tud magához venni. Leveseket tud enni, ezen felül például a pörkölt szaftját és teákat tud fogyasztani. Folyamatosan veszít a súlyából.

Gyomorbántalmak kínozzák

Galambos Lajosnak folyamatosan gyomorfájdalmai vannak, rendszeresen időzik a börtönorvosnál. A szükséges ellátást megkapja Lajcsi, ám ügyvédje szerint védencének olyan krónikus betegsége van, ami csak műtéttel lenne orvosolható. Ez jelenleg nem kivitelezhető, amíg börtönben van.

Egyedül egy szobában

Az ügyvéd hozzátette: a zenész napjait úgy kell elképzelni, mint egy kórházban fekvő betegét, akire éjjel-nappal nővérek vigyáznak. Esetében viszont nincsenek betegtársak, hiszen egyedül van egy szobában, és arra vár, hogy a szeretteivel beszélhessen.

Nem kérte a pszichológus segítségét

Galambos az ügyvédjén kívül a családtagjaival is rendszeresen kommunikál, személyesen viszont egyikükkel sem találkozott a bevonulása óta. Lajcsi kérhetné börtönpszichológus segítségét, de még nem tette meg. A meggyengült fizikuma mellett a rosszkedv is kínozza a művészt, kedvtelen és nem hajlandó beszélni szinte senkivel. Még a családtagjainak is megtiltotta, hogy nyilatkozzanak a hogylétéről, írtuk néhány hete. 

Az utolsó lehetőség

Lagzi Lajcsi utolsó alkotmányjogi panaszaként a védelem azt hozta fel, hogy a titkos információgyűjtés anyaga bizonyítékként nem volt felhasználható a büntetőeljárásban. Arra hivatkoztak, hogy szerintük ezek az információk a jogszabályok megsértésével, tiltott módon kerültek elő.

Elutasították

Az Alkotmánybíróság elutasította a zenész panaszát, s mivel ez volt az utolsó jogorvoslati lehetősége, kénytelen lesz leülni a rá kiszabott börtönbüntetést, vagyis csak 2025-ben szabadulhat. Csupán abban az esetben csökkenthető a büntetés időtartama, ha kiérdemli a feltételes szabadlábra helyezését – írta a PestiSrácok.

Tovább romlott az állapota

Az utolsó információk szerint Galambos Lajos állapota még tovább romlott a rácsok mögött, a közelmúltban az az információ érkezett, hogy már tisztálkodni sem tud egyedül. 

Félidő?

Galambos Lajos tehát fél éve tartózkodik a börtönben, ám zárkában ez idő alatt nem volt, hiszen ahogy fentebb is írtuk, a bevonulása napján került a börtönkórházba és azóta is ott van. A mulatós zenész jogi képviselője most a Borsnak beszélt arról, Lajcsi állapota továbbra sem kielégítő: „Ügyfelem továbbra sincs jól, az állapota nem javult, igaz, nem is romlott az utóbbi időben. Kórházi körülmények között van, nincs igazán jókedvében. Bár tudja, hogy a büntetése felénél tart, véleményem szerint ő most sokkal inkább az előtte álló fél évre gondol szomorúan, semmint annak örülne, hogy a felét már letudta.” Ha minden jól megy ugyanis, akkor Lajcsi fél év múlva újra szabad ember lehet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: