Interneten árulta újszülött csecsemőjét egy 24 éves nő Ukrajnában. Közel kétmillió forintot kért a kicsiért.

Kétmilliót kért a gyerekért

Letartóztattak egy 24 éves nőt, miután megpróbálta eladni újszülött fiát a feketepiacon 4900 fontért, az az közel kétmillió forintért.

Interneten árulta gyerekét

A nő az interneten próbálta eladni az újszülöttet, és nem törődött azzal sem, hogy a gyerek akár emberkereskedőkhöz is kerülhet.

Anyja miatt tette

Azt mondta, hogy azért tette, mert az anyja gondozása miatt pénzre volt szüksége. A rendőrség őrizetbe vette a nőt. Valentina Makukha azzal dicsekedett, hogy több babát is el tud adni az interneten.

Több gyereket is tud szerezni

„Ismerek egy orvost, aki segíthet gyereket találni. Az anyák “dokumentum nélkül szülnek, és a babák nem fognak hiányozni” – mondta egy olyan embernek, akiről azt gondolta, hogy “vásárló” lehet.

Öt évet kaphat

A 24 éves Valentina Makukha öt évig terjedő börtönbüntetésre számíthat tettéért – írja a Mirror.

Thaiföldön és Indiában betiltották a béranyaságot

Ukrajna azon kevés országok egyike, amely engedélyezi a kereskedelmi béranyaságot. Az etikai problémák miatt a közelmúltban Thaiföld és India is betiltotta az eljárást, amely során rendszerint a vér szerinti anya megtermékenyített petesejtjét ültetik be a béranya méhébe.

Iparág épül a kiszolgáltatott nőkre

Ezután Ukrajnában nagyot ugrott az igénylők száma. Manapság már évente 2500-3000 külföldi gyermeket szülnek az ukrán béranyák. A megrendelők nagyjából harmada kínai.

Minden országban másképp van szabályozva

A béranyaság intézménye sok országban, a környékünkön például Lengyelországban törvényileg nincs pontosan szabályozva. Egyes országok rokonok között, költségtérítés nélkül engedélyezik az eljárást (amelyet ilyenkor dajkaanyaságnak hívnak), mások csak országon belül teszik lehetővé a fizetős szolgáltatás nyújtását.

15 millió forint egy gyerek

Ukrajna nagy előnye a gyermeket akaró szülők számára, hogy olcsó. Nagyjából 15 millió forintot kell fizetni a béranyaságért, amelyet az ukrán klinikák minőségi, magas színvonalú szolgáltatásként reklámoznak.

A béranya az összeg kis részét kapja

A béranyáknak aztán természetesen ennek az összegnek már csak egy kis része jut, még akkor is, ha nincs probléma a kifizetéssel, márpedig időnként ez is előfordul. A bérüket a klinikákon kívül közvetítők is megsarcolják, de sokaknak még így is megéri. 

Kiemelt kép: ezt a csecsemőt árulta az interneten az ukrán nő  – Forrás: Mirror