Budapesten az utcán sétálva a parkoló autókat próbálta nyitogatni és azt nézte, hogy hagytak-e bennük valami értékeset. A rendőrök észrevették a 37 éves férfit, megállították aztán házkutatást tartottak nála, végül 9 autó feltörését vallotta be a tettes.

Az elmúlt két hétben több gépkocsifeltörésről érkezett bejelentés a Budapesti Rendőr-főkapitányság 13. kerületi Rendőrkapitányságra. A nyomozók széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, lefoglalták és elemezték a bűncselekmények környékén készült kamerafelvételeket.

A rendőrök közterületi akciót szerveztek azért, hogy megelőzzék az újabb bűncselekmények elkövetését, és elfogják azt a 37 éves budapesti férfit, aki bűnügyi információ alapján került látókörükbe.

Az akció első napján 2020. május 19-én este a nyomozók felfigyeltek egy férfire, aki az utcán sétálva a parkoló autókat próbálta kinyitni, és folyamatosan azt nézte, hogy hagytak-e bennük valamilyen értéket. A járőrök igazoltatták a férfit, – akinél több csavarhúzót is találtak – és előállították a kerületi rendőrkapitányságra.

A nyomozók a 37 éves budapesti L. Rolandot lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A férfi kihallgatása során további kilenc autó feltörését ismerte el, amellyel közel negyedmillió forint kárt okozott. A rendőrök a férfi angyalföldi lakásán autós rádiókat, mobiltelefonokat, navigációs eszközöket és műszaki cikkeket foglaltak le.

Kiemelt kép: illusztráció