Fegyházba küldené a Fővárosi Főügyészség azt a 66 éves férfit, aki másfél évvel ezelőtt rágyújtotta a lakást a feleségére Budapesten, a 9. kerületben. A családfő annyira féltékeny volt a feleségére, hogy még a munkahelyére is elkísérte, sokszor pedig kollégái előtt cirkusztolt az asszonnyal, akit végül emiatt el is veszítette munkahelyét.  

Féltékeny volt a feleségére

A nő 2022 májusában ment feleségül a férfihez. A párkapcsolatukat azonban végig beárnyékolta, hogy a férfi állandóan féltékenykedett és ellenőrzése alatt tartotta a nőt. Elkísérte a munkahelyére, érte is ment, és azt is meghatározta, hogy milyen ruhákat hordjon, és kritizálta, ha szerinte túl kihívóan nézett ki.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A férje miatt rúgták ki

Emellett a férfi rendszeresen ivott, megalázta és bántalmazta is a nejét. Előfordult, hogy órákra kizárta a lakásukból a lépcsőházba, egyik üdülésük alatt pedig fojtogatta. De olyan is többször megesett, hogy bement a nő munkahelyére is, és agresszívan viselkedett, ezért a nőt előbb áthelyezték, majd megszüntették a munkaviszonyát.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rosszul lett a nő

A tragédia napján, a férj ismét féltékenykedni kezdett és hajnalig veszekedett feleségével. Másnap mind a ketten otthon voltak, de napközben nem volt köztük további konfliktus. Este az asszony rosszul érezte magát, ezért a hálójukba ment, ahol oxigénhiányos állapotban, elaléltan az ágyra támaszkodott.

Megöléssel fenyegette az asszonyt

Ekkor a férje, aki előzőleg megfenyegette, utánament és meggyújtott egy ruhadarabot, amit az ágyra dobott. A férj mindkettejük halálát kívánta a tűzzel, és már régóta fenyegetőzött azzal, hogy inkább megöli a nőt, minthogy az másé legyen.

Égett az ágya

A nő arra tért magához, hogy már ég mellette az ágy. Ekkor az ott lévő párnákkal megpróbálta eloltani a tüzet, de nem sikerült, mert a párnák is lángra kaptak, majd a tűz rövid idő alatt továbbterjedt a lakás többi részére is.

A szomszédok hívtak segítséget

Amikor látta, hogy nem tudja eloltani a tüzet, a nő kimenekült a lakásból. A férje nem próbálta eloltani a tüzet, hanem kimenekült a lakásból és az egyik szomszédjuk lakásában várta meg a rendőröket. A szomszédok hívták ki a tűzoltókat, akik eloltották a lángokat. Az önkormányzati lakásban több, mit 8 millió forintos kár keletkezett.

Fegyházat kértek rá

A Fővárosi Főügyészség fegyházbüntetést kért a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével, közveszélyokozás bűntettével és kapcsolati erőszak vétségével vádolt férfire azzal, hogy feltételesen se engedjék ki.    A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció