A Kalocsai Járási Ügyészség többrendbeli kifosztás miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki januárban a kalocsai kórházban több alvó betegtől mobiltelefont, karórát és pénzt lopott.

A vádirat szerint a dunaújvárosi férfi két nappal azután, hogy lopás miatt egy másik ügyben gyanúsítottként kihallgatták, január 21-én este Kalocsára utazott a kórházba, hogy meglátogassa egy rokonát.

Az ügyészség szerint, a férfi miután megtudta, hogy a hozzátartozója nem is ott fekszik, nem ment el a kórházból, hanem első körben a belgyógyászatra ment. Ott egy a gyógyszerek miatt mélyen alvó, idős férfi mellől ellopott egy mobiltelefont a töltőjével együtt. Ugyanebben a kórteremben egy másik betegtől szintén egy telefont és egy pénztárcát próbált meg elvinni, de az alvó beteg felriadt, és rászólt a férfira. Ekkor a fosztogató kiszaladt a kórteremből. A beteg csak ezután vette észre, hogy a dolgai eltűntek – írja a hvg.hu

Az ügyészség szerint a férfi ezután a sebészeti osztály egyik kórtermébe is bement, és egy szintén már alvó beteg karóráját lopta el. Az idős áldozat arra ébredt fel, hogy a tolvaj az ágya melletti szekrényen könyököl, és az egyik kezében a táskája, másikban a karórája van. A betegnek volt annyi lélekjelenléte, hogy a táskáját kikapta a vádlott kezéből, viszont a fosztogató a karórával kiszaladt a kórteremből.

Röviddel ezután a rendőrök a buszpályaudvaron elkapták a férfit, akinél a lopott telefonokat, pénztárcát és karórát is megtalálták.
 
Az ügyészség a letartóztatásban lévő férfira börtönbüntetést kért, ügyében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Kiemelt kép: kalocsai kórház – Fotó: BAON