Egy 50 éves férfi magát rendőrnek kiadva bírságolt meg egy nőt, amiért az nem megfelelően viselte a maszkot. A debreceni rendőrök zsarolás miatt indítottak eljárást a férfival szemben.

Rendőrnek adta ki magát

A rendőrség információi szerint a 2021. március 11-én, 14 óra tájékán a nyírmártonfalvai férfi odalépett egy nőhöz a Hajdúsámsonhoz tartozó Martinkán egy élelmiszer boltnál, majd meg akarta őt bírságolni. A férfi nem volt rendőr, csak eljátszotta a szerepet. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Martinkán verte át a nőt

Maszk miatt bírságolt

A kamurendőr csaló azért szedett be bírságot a nőtől, mert a maszkviselés szabályait nem tartotta be. A csalással 4 ezer forinttal lett gazdagabb a férfi, aki a színjátékához több kelléket is beszerzett.

Rendőrjelvénnyel verte át

Fotó: Police.hu

Így sikerült az átverés

A férfinak úgy sikerült összehoznia a csalást, hogy egy kamuigazolványt mutatott a nőnek, sőt még egy telefonbeszélgetést is eljátszott a telefonjával, mintha a “feletteseivel” beszélne. Ezt követően a megszerzett 4 ezer forinttal felpattant a kék-villogós kerékpárjára – amelyen egyébként egy bilincs is lógott –, majd távozott a helyszínről.

Még bilincse is volt az álrendőrnek

Fotó: Police.hu

Ez volt az a bizonyos rendőrkerékpár

Fotó: Police.hu

Kék jelzés is volt a biciklin

Fotó: Police.hu

Gyorsan elfogták

A debreceni rendőrök alig néhány órán belül elfogták a tettest, akit ezután bevittek a Debreceni Rendőrkapitányságra. Ellene zsarolás miatt indult eljárás, és a rendőrök kezdeményezték a letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Elfogás – Forrás: Police.hu