Az éber egyenruhás azonnal felfigyelt a jogosítvánnyal nem rendelkező gépjárművezetőre.

Bepattant

A rendőrségre 2022. május 31-én kora délután Dunaújvárosból, a Görbe utcából gépjárműlopásról érkezett bejelentés.  A bejelentő férfi elmondta, hogy egy ismeretlen személy bepattant a ház előtt leállított és nyitva hagyott Mercedes típusú gépjárművébe.

Már vitte is

A kocsiban aztán megtalálta a bennt felejtett indítókulcsot, elindította a gépkocsit és elhajtott vele. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Jött a szolgálaton kívüli rendőr

Nem sokkal később a szolgálaton kívüli Parrag László rendőr őrmester Dunaújváros belterületén lett figyelmes a korábban eltulajdonított járműre, valamint annak vezetőjére, amint a Lobogó utca irányába haladt.  

Ez is érdekelhet:

Lecsapott a TEK, így fogták el a tiszavasvári fegyveres rablókat – videó

Felismerte

A rendőr őrmester azonnal felismerte az alkalmi sofőrt, aki egyáltalán nem rendelkezett vezetésre jogosító okmánnyal, ezért értesítette a szolgálatban lévő kollégáit, majd az autó után eredt és szolgálatba helyezte magát.

Megállt

Az autótolvaj a Szabadság utcánál megállt, ahol a rendőr őrmester a járőrök kiérkezéséig visszatartotta a 42 éves dunaújvárosi elkövetőt.

Ez is érdekelhet:

Tragédia Budapesten: szörnyű módon oltották ki a szlovák pár életét

Eljárás indult

A férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, míg az engedély nélküli vezetés miatt szabálysértési eljárás indult a Dunaújvárosi Rendőrkapitányságon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció