Őrjöngve verte a mosdó ajtaját egy férfi a monori vonaton, mert azt hitte, az egyik társaság drogozik a mosdóban. Amikor megtudta, hogy nincs náluk kábítószer, olyan ideges lett, hogy az egyik utasnak a nyakát is megvágta a törött sörösüveg egyik darabjával. 

A WC-ben ittak

2023. március 4-én a férfi a Monoron keresztül haladó vonaton utazott. Ott meglátta, hogy négy másik férfi a mosdóba megy, hogy alkoholt fogyasszanak. Mivel azt hitte, hogy a négyes csoport tagjainál kábítószer is van utánuk ment – írja a BudaPestkörnyeke.hu

Drogot követelt

Mivel a mosdó ajtaja be volt zárva, ezért azt ütni és rugdosni kezdte. Közben azt kiabálta a bent tartózkodóknak, hogy adjanak neki kábítószert. Ekkor kijött a négy személy és közölték a férfival, hogy nincs náluk kábítószer.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Leesett a földre

Ezt az őrjöngő férfi nem hitte el, ezért megpróbálta az egyiküket megütni, de közben elcsúszott, így nem járt sikerrel. Ezt követően többször megütötte a vele szemben álló négy személy, majd a szomszédos fülkébe távoztak.

Megint őrjöngeni kezdett

Ezt nem vette jó néven, ezért megpróbálta az egyiküket megütni, de közben elcsúszott, így őt érték az ütések. A négyes odébb állt, de a drogot követelő utas hamarosan egy törött sörösüveggel jelent meg, és életveszélyes fenyegetéseket kiabált. 

Megvágta a nyakát

A kábítószert követelő férfi végül az üveggel az egyik utas nyakát meg is vágta, majd elmenekült, ám a kalauz nemcsak a mentőket, de a rendőröket is értesítette, így hamar kattant a bilincs az elkövető csuklóján, aki már nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, ugyanis több eljárás is folyamatban van ellene. 

Ezt mondja a bíróság

Figyelemmel az eljárás tárgyát képező bűncselekmények kirívóan erőszakos jellegére és módjára, megalapozottan feltehető, hogy a sértetteket, tanúkat a gyanúsított szabadlábon maradása esetén megfélemlítené, illetve befolyásolná, ezzel pedig nehezítené a bizonyítási eljárást – írja közleményében a bíróság. 

Letartóztatták

Továbbá az előéletére, illetve arra tekintettel, hogy a terhelt ellen több eljárás is folyamatban van, fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Mindezek miatt az ügyészi indítvány szerint a gyanúsított letartóztatása indokolt.

Börtönben marad

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. április 7-ig. 
A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és a védő fellebbezést nyújtott be ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció